Södertvåa som prickar av hela checklistan

5 250 000 kr Fast pris! Först till kvarn!

Heleneborgsgatan 30a, 1tr, Hornstull, Stockholm

VISNINGAR

AKTUELLT BUD

Budgivning ej påbörjad


  • Storlek2 rum och kök
  • Badrum1
  • Boarea45 m²
  • ÄgandeformBostadsrätt, Bostadsrätt
  • Byggnadsår1930

Beskrivning

Södertvåa som prickar av hela checklistan Vad drömmer du om? Pröva din checklista på den här tvåan: • Högt läge – Check • Ljus och trendig – Check • Bekväm och flexibel – Check • Nära krogar och shopping – Check • Citypuls men samtidigt lugnt läge– Check • Grönska och vatten – Check På Heleneborgsgatan 30A finns allt detta. Nära Hornstull men med grön utsikt över Långholmen och båtlivet vid Pålsundskanalen. Hus och fasad Ljusputsat hus i nordisk klassicism, byggt 1927. Mot gatan vacker sandstensportal som leder in mot trädbevuxen gård och ingången till 30 A. Tidstypiskt spröjsade fönster. Plåtarbeten i svart. Mot Söder Mälarstrand balkonger. Två små butikslokaler mot gatan.


Fakta

Södertvåa som prickar av hela checklistan

Vad drömmer du om? Pröva din checklista på den här tvåan:

• Högt läge – Check

• Ljus och trendig – Check

• Bekväm och flexibel – Check

• Nära krogar och shopping – Check

• Citypuls men samtidigt lugnt läge– Check 

• Grönska och vatten – Check

 

På Heleneborgsgatan 30A finns allt detta. Nära Hornstull men med grön utsikt över Långholmen och båtlivet vid Pålsundskanalen.

 

Yttre hall

Den diagonalt placerade ytterdörren leder till en ljus och flexibel hall med utrymme för garderob, klädhängare och skohylla men även en liten arbetsplats. Vitt i tak och på väggar och profilerade golvlister i vitt. På golvet vitsåpat trä. En öppen portal leder till den inre hallen. Högt i tak, liksom i alla rum.

Inre hall

Samma ljusa, vita känsla här. Den inre hallen leder till kök, till sovrum och till WC bakom tidstypisk spegeldörr i vitt.

 

WC/dusch

Här råder som sig bör 2021-estetik. Helkaklat med vitt bredkakel och svarta kontrastytor. Fristående handfat i porslin på bänk av trä. Stilren kommod med god förvaring under och belyst spegel över. Vit WC-stol bredvid halvglasat duschutrymme. Hängare och armaturer i rostfritt. Svart golvklinker. golvvärme.

Kök

Att komma in i den öppna planlösningens kök och vardagsrum är som att ta ett djupt friskt andetag. Vitt i tak, på väggar och snickerier. Ljust fönster och balkongdörr med tidstypiska beslag samt vita radiatorer från tiden. Vitsåpade trägolv – furu i köket och fiskbensparkett i vardagsrummet. Köksväggen ger den där avgörande kontrasten som krävs. Det röda teglet framhäver den vita inredningen – hurtsar, lådor och skåp med läderhandtag, bänkskiva i cararramarmor, blandare i mässing och spisfläkt i rostfritt, Diskmaskin, induktionshäll (gas finns att koppla in för den som önskar) med ugn, inbyggd mikro  samt kyl/frys.

Vardagsrum/matplats

I det luftiga vardagsrummet placerar du din soffgrupp med bord och kanske medieenheten. Matbord och stolar har du säkert närmast köket. Varma sommarkvällar lämnar du balkongdörren öppen och släpper in brisen.

Balkong

Få stockholmare kan ta sitt morgonkaffe eller kvällsdrink med den här utsikten och ljudet av båtlivet på Pålsundskanalen och även Riddarfjärden. Du sitter på första parkett vid Långholmens grönska. Plats för litet cafébord och stolar. Balkongräcke i  smäckert smide samt trägolv.

Sovrum

Här har du du rummet som ger dig den flexibilitet du behöver. Väggen mot vardagsrummet är helglasad men kan justeras så att gränsen mellan rummen förändras. Sovrummet får maximalt med ljus från vardagsrummet men du kan förstås dra för gardiner för att skapa avskildhet. Plats för stor dubbelsäng och sängmöbler. I fonden leder en speglad skjutdörr till en generös inbyggd garderob.

Bostadsrätt

AdressHeleneborgsgatan 30a, 1tr
OmrådeHornstull
KommunStockholm
FörsamlingHögalid
ÄgandeformBostadsrätt, Bostadsrätt
Boarea45 m²
Pris5 250 000 kr Fast pris! Först till kvarn!
Avgift2 688 kr/mån inkl. Värme, Vatten
ByggnadstypFlerfamiljshus
Fönster2-glas
UppvärmningFjärrvärme
VentilationMekanisk (endast tilluft)
BalkongBalkong
Andel i förening3.5492%
PantsättningJa
FörrådKällarförråd

Driftskostnad

El2 400 kr/år
Försäkring3 000 kr/år
Summa5 400 kr/år

Fastighet

Byggnadsår1930
HissJa
Fönster2-glas
VärmeFjärrvärme
VentilationMekanisk (endast tilluft)
TV- Internet
Energiprestanda kWh/m²/år

Förening

NamnBRF Borren 38
Orgnr769603-4755
Äkta föreningJa
Lägenhetsnummer6 och 1102
Jur. pers. tillåtsNej
Hemsida
E-post

Fastigheten

Bostadsrätt i toppskick 2 rok 45 kvm, Heleneborgsgatan 30A, Södermalm. Delvis öppen planlösning. Balkong och hiss. Byggnadsår 1927. Vy över Pålsundets och Riddarfjärdens båtliv och nära till grönområden, motion, service och shopping. Brf Borren 38.

 

 

Hus och fasad

Ljusputsat hus i nordisk klassicism, byggt 1927. Mot gatan vacker sandstensportal som leder in mot trädbevuxen gård och ingången till 30 A. Tidstypiskt spröjsade fönster. Plåtarbeten i svart. Balkonger mot Södermälarstrand.

Kommunikationer

På några minuters gångavstånd har du Hornstulls T-banestation och på stenkasts avstånd busslinjer till och från city, resten av söder och mot Liljeholmens centrum, där även anslutning till tvärbanan finns.

Föreningen

Föreningen Brf Borren 38 har god ekonomi och har genomfört stora renoveringar.

Omgivning

Det mest uppenbara har du framför näsan – grönskan och vattnet. Tio minuter från tröskeln har du flera gröna parker, miniskärgården Långholmen och Reimersholme, bad, service, stora köpcentra, lekplatser, utsiktsplatser, promenadstråk, restauranger med mat från världens alla hörn, kaféer, secondhandbutiker och marinor. Men samtidigt är du mitt i den gamla Söderkulturen, trygg och vänlig.

 


DIN KONTAKT

Bo Lingserius

  • Real Estate Agent
  • 08-23 70 00
  • 070-723 10 40
  • E-post

Intresseanmälan

Ange dina uppgifter för att skicka en intresseanmälan. Vi kontaktar dig inom kort.