Östermalmsförfining med modern intelligens

4 595 000 kr HBJ

Riddargatan 29 B NB ÖG., Östermalm, Stockholm

VISNINGAR

Sunday, 11 aug

AKTUELLT BUD

0 kr

Bud Tidpunkt Budgivare

 • Storlek2 rum och kök
 • Sovrum1
 • Badrum1
 • Boarea48 m²
 • ÄgandeformBostadsrätt, Bostadsrätt
 • Våning0
 • Byggnadsår1895

Beskrivning

Bostadsrätt, 2 rok Riddargatan 29B, 48 kvm, NB. Lugnt läge nära Strandvägen. Avgift 1507 kr/mån.Praktfull kompaktlägenhet, komplett nyrenoverad med förnäm och kongenial dekor! Där även inredningen är till salu!


Fakta

Hall och kapprum

Bakom den gedigna ytterdörren hittar du kapprummet med vitt tak, vita snickerier och mörkt lövträgolv. Tapeter i vitt med blå blomstergirlander i herrgårdsstil. Spegeldörrar med hantverksfinish i jugenddekor. Ytterdörren flankeras av två takhöga klädskåp i mörkt trä. I det ena får faktiskt tvättmaskinen plats. I övrigt utrymme för hallbord och stolar..

WC/bad

Vid kapprummet hittar du WC/duschrum, helt inrett i marmorsten. Svartmarmorering på väggarna, en gråare nyans på golvet. Vitt tak och spotbelysning. Vit kommod med generöst spegelskåp ovanför. Vit WC-stol och bredstrilande dusch bakom glasvägg. Detaljer som handtag, kranar och handdukshängare utförda i rostfritt.

Sovrum/bibliotek

Snett till höger är sovrummet. Här är jugendkänslan märkbar med sina djupgröna tapeter med gyllenläderkänsla. Vitt tak och vita mjukt profilerade snickerier. Mörkt lövträgolv. Det ser ut som ett intimt patricierbibliotek men den takhöga mörka bokhyllan innehåller faktiskt en nedfällbar säng för två personer (160 bred), lådor och en garderob med plats för hängande kläder. Denna inredning kan ingå, säljes separat.  Plats även för fåtölj och bord. Högt, ljusinsläppande fönster.

Vardagsrum

Även vardagsrummet har mörkt lövträgolv, vitt tak och vita profilerade snickerier med uppdragen golvsockel. Vitblå tapet som andas 1700-tal. Stort och högt fönsterparti med ljus från innergården. Tidstypisk radiator inbyggd i brett podium som ger extra blomyta. Plats för soffgrupp med bord samt matbord för fyra personer. Längs ena väggen samma pampiga hyllösning som i sovrummet. Bra för förvaring. Lite kompaktsmarthet får du också här. Denna inredning kan ingå, säljes separat.I hörnet mot kapprummet finns en inbyggd garderob.

Kök

I köket kan du njuta av kompaktboendets fördelar. Behändigt och välutrustat med vitt tak, vita snickerier och mörkt trägolv. I fonden en vit inredning med en räcka överskåp med spröjsade fönsterluckor. Hurtsarna under är också vita med rostfria handtag och innehåller skåp och lådor som sväljer alla dina köksutensilier. Stavlimmad arbetsyta i mörkt trä, diskho med hög utkastare och hällspis med ugn och spisfläkt. På väggen ovan arbetsytan vita fasade keramikplattor. På andra väggen hyllor och krokar.

Bostadsrätt

AdressRiddargatan 29 B NB ÖG.
OmrådeÖstermalm
KommunStockholm
FörsamlingOscar
ÄgandeformBostadsrätt, Bostadsrätt
Boarea48 m²
Pris4 595 000 kr HBJ
Avgift1 508 kr/mån inkl. Värme, Vatten, Bredband 100/100
Våning0
FönsterNya energiglas
UppvärmningFjärrvärme
Status energidekl.Utförd
Datum
Energiklass C
Balkong
Andel i förening1.21054%
PantsättningJa

Driftskostnad

El2 400 kr/år
Försäkring3 600 kr/år
Summa6 000 kr/år

Fastighet

Byggnadsår1895
HissNej
FönsterNya energiglas
VärmeFjärrvärme
Ventilation
TV- InternetCom hem bas & Ownit
Energiprestanda kWh/m²/år

Förening

NamnLindormen 2
Orgnr716418-1021
Äkta föreningJa
Lägenhetsnummer10016 och 1001
Jur. pers. tillåtsNej
Hemsidahttp://www.lindormen2.se/home
E-post

Hus fasad

Huset från 1903 är byggd i återhållsam jugendstil med stockholmsgul fasad och grå stensockel, vackra tidstypiska fönsterdekorer och smidda balkongräcken. Lugn och intim innergård. Stilfullt och välkomnande trapphus med nya säkerhetsdörrar i antikverad stil.

Övrigt

Garage finns i huset. Höghastighetsfiber ingår i månadsavgiften.

Omgivningar

Med omedelbar närhet till Stockholms affärs- och kulturcentrum har du alla möjligheter att välja var du vill shoppa, äta, promenera, njuta av konst eller museiupplevelser. Östermalms saluhall, Dramaten och Hotell Diplomat når du på fem minuter. Strandvägens kajpromenad är det enda som ligger mellan dig och Djurgårdens frilufts- och nöjesutbud.
Du har 200 meter till flera mataffärer, vårdcentral och gym och inte mycket längre till skolor, fritids och gymnasium.

 

 

 

Blondinbellas tidigare bostad.

Kommunikationer

En kort promenad nedför Skeppargatan finns Strandvägens bussar och spårvagnslinje. Drygt 300 meter från huset ligger Östermalmstorgs T-banestation


DIN KONTAKT

Bo Lingserius

 • Real Estate Agent
 • 08-23 70 00
 • 070-723 10 40
 • E-post

Intresseanmälan

Ange dina uppgifter för att skicka en intresseanmälan. Vi kontaktar dig inom kort.