Saltsjöbaden Ljuskärrsberget

2 395 000 kr HBJ

Ljuskärrsvägen 22, 1tr, Saltsjöbaden, Saltsjöbaden

VISNINGAR

AKTUELLT BUD

Budgivning ej påbörjad


 • Storlek3 rum och kök
 • Sovrum2
 • Badrum1
 • Boarea77.8 m²
 • ÄgandeformBostadsrätt, Bostadsrätt
 • Våning1
 • Byggnadsår1971

Beskrivning

Bostadsrätt 3 rok om 78 kvm, Ljuskärrsvägen 22, 1 tr i Saltsjöbaden. Balkong. BRF Ljuskärrsberget 1 med god ekonomi. Byggår 1971. Ljus och nyrenoverad med välutrustat kök och badrum av hög kvalitet. Stavparkett av ek i alla rum. Lugn och grön omgivning, nära till kommunikationer, handel och service.


Fakta

Hall

Redan i hallen möter du ljus från flera väderstreck. Hallen har delvis öppen planlösning mot vardagsrummet. Innanför den robusta säkerhetsdörren har du skohylla, klädhängare och hatthylla samt tre rymliga garderober. Vitt i tak, på väggar och snickerier. Vacker ekparkett. Omedelbart till höger ligger badrummet bakom slät vit dörr.

Kök

Gillar du matlagning blir förstås det stora köket favoritplatsen. Här får du plats med ett matbord för fyra. Vitt i tak, på väggar och snickerier. En dekortapetserad vägg i burgundy-rött. Välplanerad arbetsmiljö med hällspis, ugn, spisfläkt, diskmaskin, belyst diskbänk samt arbetsyta av trä längs ena långväggen. Vitt bredkakel mellan arbetsyta och överskåp samt extra elurtag. God förvaring i hurtsar, lådor, överskåp och kryddhylla i ljust grått. Här finns också kyl/frys & helfrys samt städskåp. Tre ljusa, stora fönster släpper in rikligt med ljus från den lugna innergården.

 

 

 

Vardagsrum

Några steg fram öppnar sig hallen mot vardagsrummet till vänster och köket till höger. Du får genomgående ljus från två väderstreck. Vardagsrummet har plats för generös soffgrupp, bord, förvaringsmöbler och medieenhet. Tre stora fönster och en glasad spanjolettdörr till balkongen släpper in rikligt med ljus. Ekparkett, vitt tak, samt vita väggar och snickerier. Lättskött radiator under fönsterbräda.

Balkong

Den ombonade och väderskyddade balkongen fulländar trestegsraketen – i köket äter du middag, i vardagsrummet umgås du och på balkongen dricker du kaffe eller äter sommarfrukost. Robust räcke i metall, klätt med trä. Du får plats med kafébord och stolar samt odlingslådor. Fotvänlig trätrall på golvet och skyddande tak av trä.

 

Sovrum 1&2

De två sovrummen är lika stora. Vilket du väljer beror på om du vill ha solen från söder eller norr. Du får plats med en stor dubbelsäng, sängmöbler, förvaring och bokhyllor. Alternativt en liten arbetsplats. Vita tak och väggar samt vita snickerier. Ljusa dubbelfönster med fönsterbräda och lättskötta radiatorer under. Liksom i övriga lägenheten ekparkett på golvet.

WC/dusch

Skinande vitt, blänkande och mycket välplanerat. Badkar, tvättfat, WC-stol och tvättmaskin i fil, längs ena väggen. Allt i vitt. Bredkaklade vita väggar och vitt tak. Belyst spegelskåp över tvättfat och högt placerat fönster i fonden. Golvklinker i röd ockra. Förvaringshylla.

Bostadsrätt

AdressLjuskärrsvägen 22, 1tr
OmrådeSaltsjöbaden
KommunNacka
FörsamlingSaltsjöbaden
ÄgandeformBostadsrätt, Bostadsrätt
Boarea77.8 m²
Pris2 395 000 kr HBJ
Avgift3 829 kr/mån inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV, Data
Våning1
ByggnadstypFlerfamiljshus
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
VentilationMekanisk (endast frånluft)
Status energidekl.Utförd
Datum
Energiklass C
BalkongBalkong
PantsättningJa
FörrådKällarförråd
TillträdeEfter överenskommelse

Driftskostnad

El2 400 kr/år
Försäkring2 400 kr/år
Summa4 800 kr/år

Fastighet

Byggnadsår1971
HissNej
Fönster3-glas
VärmeFjärrvärme
VentilationMekanisk (endast frånluft)
TV- Internetinkl. Kabel-TV (basutbud), Bredband, IP-telefoni
Energiprestanda kWh/m²/år

Förening

NamnLjuskärrsberget 1
Orgnr714000-2465
Äkta föreningJa
Lägenhetsnummer02222 och 1101
Jur. pers. tillåtsJa
Hemsidawww.ljuskarrsberget.se
E-post

Hus fasad

Tvåvåningshus från 1971 med liggande faluröd panel, vitmålade fönsterpartier och svarta plåtdetaljer. Omges av buskar, låga träd och gräs. Väderskyddad entré. Föreningen äger marken.

Info

Det första du ser när du närmar dig Saltsjöbaden är det lummiga området Ljuskärrsberget. Lugnt och grönt med låga hus byggda runt bilfria innergårdar. Din lägenhet ligger på första våningen, utan insyn. De ljusa ytskikten förstärker ljuset som flödar in från fönster och balkong. Allt andas nyrenoverad hög kvalitet, från ekparkett till köksutrustning och badrum. Bor du avsides? Nej, du har tvåhundra meter till Tippens tågstation och stadsbussar samt promenadavstånd till köpcentrum och service. Samtidigt är du bara några minuters gångväg från närmaste golfbana. Du är omgiven av promenadstråk och möjlighet till båtliv, tennis, bad och utförsåkning. Slussen är bara 20 minuter från ytterdörren.

Omgivningar

Du bor i en skärgårdsmiljö med goda fritidsmöjligheter, nära till båtliv, promenadstråk, tennis, golf, bad, skidspår och utförsåkning. Butiker och service i Saltsjöbadens Centrum har du på promenadavstånd.  Inomhusbadet Näckenbadet ligger nära dig om du inte vill bada i havet eller i någon badsjö. Det legendariska kallbadhuset inte att förglömma.

Kommunikationer

Med bil eller buss tar du dig in till Stockholm city på 20 minuter. Tippens tågstation samt busstation ligger ett par hundra meter från din ytterdörr.

BRF Ljuskärrsberget

BRF Ljuskärrsberget 1


BRF Ljuskärrsberget 1 bildades 1972 och äger och förvaltar fastigheterna Tattby 7:1 och Tattby 7:2. Föreningen upplåter 471 lägenheter med bostadsrätt och 13 lokaler med hyresrätt. I fastigheten finns även gemensamhetsanläggningar i form av 3 tvättstugor, 2 övernattningslägenheter, gemensamhetslokal och bemannat fastighetskontor.

Det finns också en förskola, Fyren, som sedan juni 2019 drivs av Unike förskolor. Förskolan har för närvarande lediga platser. Kontaktuppgifter till förskolan:  mia.emmervall@unike.se, tel 072-306 44 67.

I området finns flera parkeringsdäck med garage. De boende har möjlighet att hyra parkeringsplats för en kostnad av 225 - 375 kr/månad. I dagsläget är det dock viss kö för att hyra p-plats. Det finns även flera besöksparkeringar. Besöksparkeringarna betalas via p-automat eller app, se information vid automaterna.

Visionen för BRF Ljuskärrsberget 1 är att föreningen ska kännetecknas av:

 • en välskött ekonomi
 • en välskött fastighet och ett välskött område som helhet
 • närhet till natur & avsaknad av störande buller


Verksamheten ska prioritera:

 • ansvarsfull sparsamhet i vardagen
 • långsiktig ekonomisk planering
 • trygghet och säkerhet samt hänsyn till naturmiljön


2010 installerades bergvärme och nya vattenburna radiatorer. Samtidigt  genomfördes förbättring av takluckor, grundvattenundersökningar mm. 

2012 friköptes tomten från Nacka kommun och föreningen äger den mark som bostadshusen står på. Det gör att vi inte behöver oroa oss för höjda tomträttsavgifter i framtiden. 

2013 genomfördes bl.a. spolning av stammar i lägenheter och förskola, OVK-besiktning på samtliga lägenheter och förskola. 

Föreningen har ett kollektivt "Trippelplay"-avtal som ger de boende IP-telefoni-abonnemang, 100/100 bredband och Kabel-TV-basutbud vilket ingår i månadsavgiften.

Sortering av hushållsavfall infördes hösten 2014 då även nya sopbehållare installerades.

Renovering av husfasader avslutades 2016. Dräneringsarbete för hela området fortsätter.

2020 påbörjades en OVK-besiktning. Men är pausad på grund av Covid-19.

Ingen avgiftshöjning är planerad under 2021.

Eldebitering
Sedan 2014 har föreningen individuell mätning av lägenheternas hushållsel. Kostnaden för såväl avläst lägenhetsel som den gemensamma elen följer lägenheten. Observera att denna debitering sker med 6 månaders fördröjning. Vid lägenhetsförsäljning kommer således den nya lägenhetsinnehavaren att debiteras för en del av den gamla innehavarens individuella elförbrukning. Det är därför viktigt att parterna kommer överens om vem som slutligt ska betala för den lägenhetsel som förbrukats under de två kvartalen före överlåtelsen, samt hur det ska regleras.

Överlåtelsesyn
Vid överlåtelse skall en syn av lägenheten göras för att kontrollera att den lever upp till föreningens krav enligt stadgarna. Denna syn görs av fastighetsförvaltningen, både invändigt och utvändigt. Det är säljaren som ska begära avflyttningssyn av förvaltaren. Denna syn ska vara godkänd innan styrelsen kan fatta beslut om överlåtelse. (Styrelsen sammanträder onsdagar jämn vecka med undantag för sommaruppehåll (juli) och juluppehåll.) Kontakta därför förvaltningen i god tid innan försäljning, så att syn kan planeras och utföras utan att det skapar dröjsmål.

Bilplats och hyrförråd
Säljande medlem kan inte överlåta sin bilplats eller sitt hyrförråd till köparen av lägenheten. För dessa gäller separata hyresavtal; bilplats och hyrförråd återgår till föreningen i samband med avflyttningen. Den nya lägenhetsinnehavaren måste ansöka om att få hyra bilplats och/eller hyrförråd samt ställa sig i kö om sådan finns. 

Balkong och uteplats
För byggnation vid balkonger och uteplatser finns ett särskilt regelverk, se här. 
Detaljer och ritningar finns här, liksom ansökan och avtal.

Sammanfattningsvis gäller att för byggande av altandäck, avskärmning vid balkong eller uteplats eller för uppsättning av markis krävs godkännande från styrelsen. Detsamma gäller för belysning och eluttag utomhus. Staket och liknande är inte tillåtet, ej heller inglasning av balkong eller uteplats.

Övrigt
Föreningens ?stadgar, senaste revidering 2019.

Övrigt

Du får tillgång till ett rymligt förråd och cykelförråd. I området finns parkeringsdäck med garage. Parkeringsplats går att hyra. Värme, vatten, basutbud för kabel-tv och snabbt bredband ingår i avgiften. Elförbrukning faktureras. Innergården har sandlåda, grönytor, utemöbler och grillplats.


DIN KONTAKT

Bo Lingserius

 • Real Estate Agent
 • 08-23 70 00
 • 070-723 10 40
 • E-post

Intresseanmälan

Ange dina uppgifter för att skicka en intresseanmälan. Vi kontaktar dig inom kort.