Ljus Söderetta i funkisparadiset med visst renoveringsbehov. Föreningen äger marken.

3 095 000 kr Högstbjudande

Erstagatan 22, 3TR, Södermalm, Stockholm

VISNINGAR

AKTUELLT BUD

3 950 000 kr

Bud Tidpunkt Budgivare
3 950 000 kr 13 Sep 09:33 Budgivare 7

 • Storlek1 rum och kök
 • Sovrum1
 • Badrum1
 • Boarea39.4 m²
 • ÄgandeformBostadsrätt, Bostadsrätt
 • Våning3
 • Byggnadsår1939

Beskrivning

Titta på Googles/Eniros bilder på Erstagatan 22. Bakom alléträden ser du ditt ärliga och välkomnande funkishus med sina jämnåriga grannar. En typisk Södermiljö med blandningen av sömnigt lugn och närhet till nöjen, trendrestauranger och caféer. Ett tuppfjät från Nytorget, Vita Bergen och andra vattenhål. Du får en ljus etta med mersmak som ger dig vrår för säng och arbetsplats. Mer tidstypisk lägenhet kan du inte hitta. Med egen färgsättning blir den supertrendig. Kök och wc samt balkong mot gården i en stabil förening med 54 lägenheter. Välplanerad och med god förvaring. Orkar du inte laga mat ligger populära Ai Ramen och Ersta Pizzeria precis utanför din port. Liksom Vita Bergens grönska och kulturmiljöer. Eller varför inte boka den gemensamma takterrassen och njuta av södersolen.


Fakta

Hall

Är du van vid funkishus hittar du i den här lägenheten med förbundna ögon. Redan i hallen möts du av de ljusa vitmålade ytorna i tak, på väggar och på snickerier som präglar hela lägenheten. Släta vita dörrar utan profiler. På golvet breda blyertsgrå klinkers. Plats för klädhängare, hatt- och skohylla. Till höger ett klädskåp med spegeldörr. Köksingången till höger flankeras av två inbyggda garderober.

Innerhall

Rakt fram har vi det tidstypiska utrymme som vi kan kalla innerhall. Ett litet rum som hänger ihop med vardagsrummet. Du kan använda det till arbetsplats, bibliotek eller ha förvaringsmöbler. Kanske en  bäddsoffa. Vitt i tak, på väggar och snickerier precis som resten av vardagsrummet. På golvet en fin fiskbensparkett i ek.

Kök matplats

Från vardagsrummet leder en glasad skjutdörr in i matplatsen och köket. Förr användes utrymmet närmast fönstret som sovrum med plats för en dubbelsäng. Numera har väggen mot köket tagits bort så det är ett naturligt utrymme för en matplats med ett litet bord och ett par stolar. Närmast gården har rummet formen av ett halvt burspråk så du får ljus både från det stora fönstret mot gården och ett litet som vetter mot balkongen. Även här marmorskiva i fönstersmygen. Hela utrymmet är vitmålat och har blyertsgrå klinkers på golvet.

Köket har parallella arbetsytor på vardera långsidan. Mot vardagsrummet infälld diskbänk med två hoar i arbetsyta av gulockrat marmorlaminat och utkastare i rostfritt. Väggskåp och hurtsar i cremevitt med stadiga rostfria handtag. Diskmaskin och kyl/frys i vitt. Extra ljus kommer via ett fönster mot vardagsrummet.

På motstående vägg en arbetsyta med infälld hällspis över en ugn i rostfritt. Vit spisfläkt över samt två glashyllor för förvaring. Samma cremevita hurtsar och arbetsyta som på motstående sida. Stänkskyddet ovan arbetsytorna består av breda fasade kakelplattor.

 

 

Vardagsrum

Det ljusa intrycket fortsätter i det vitmålade vardagsrummet med fiskbensparkett. Här vistas du troligen mest och oftast och kan inreda som det passar dig. Plats för soffgrupp med bord, medieenhet, hyllor och stolar. Eller varför inte en futonsoffa som kan användas som säng. Ljuset från balkongen och fönstret kommer från väster. Du har en djup fönsternisch klädd i marmor. Radiatorn under är tidstypiskt lamellerad.

Balkong

Balkongen är så klart lika funkis-ärlig som resten av lägenheten. Med ansiktet mot gården västerut och de gröna träden kan du ta din morgon- eller kvällsfika här. Du får plats med ett par stolar och krydd- och prydnadsväxter. Räcke och balustrad i svart smide och betonggolv.

 

WC

Innerhallen leder till ett vitkaklat wc med en dekorbård i svart. På golvet svarta och vita klinkers. I övrigt ljust och försett med modernt rektangulärt porslinshandfat med spegel över samt toalettstol i vitt. Handdukshängare, kran och hängare i rostfritt. Handdusch.

Vindsförråd

Vindsförråd ca 4-5 kvm

Bostadsrätt

AdressErstagatan 22, 3TR
OmrådeSödermalm
KommunStockholm
FörsamlingSofia
ÄgandeformBostadsrätt, Bostadsrätt
Boarea39.4 m²
Pris3 095 000 kr Högstbjudande
Avgift2 558 kr/mån inkl. Värme, Vatten, Internet, Kabel-TV & Bostadsrättsförsäkring
Våning3
ByggnadstypFlerfamiljshus
Fönster2-glas
UppvärmningFjärrvärme
VentilationMekanisk/självdrag (endast frånluft)
Status energidekl.Utförd
Datum
Energiprestanda enligt deklaration kWh per kvm och år 164
Energiklass E
BalkongBalkong
Andel i förening0.018797900%
PantsättningJa
FörrådVindsförråd

Driftskostnad

El1 800 kr/år
Försäkring1 800 kr/år
Summa3 600 kr/år

Fastighet

Byggnadsår1939
HissJa
Fönster2-glas
VärmeFjärrvärme
VentilationMekanisk/självdrag (endast frånluft)
TV- Internet
Energiprestanda164 kWh/m²/år

Förening

NamnVeken 1
Orgnr769604-9944
Äkta föreningJa
Lägenhetsnummer1307-18 och 1307
Jur. pers. tillåtsNej
Hemsidahttp://www.brfveken1.se
E-post

Hus och fasad

Femvåningshus i putsad sandstensfärg med svarta plåtdetaljer och burspråk. Lättskötta fönster i avskalad funkis. Balkonger med smidesräcken. Bottenvåning med glasade butikslokaler. Framför huset gröna alléträd. Den lilla innergården är avskalad och omgiven av grönska.

Tvättstuga

Tvättstugan i källaren är välvårdad och ändamålsenlig med två nya tvättmaskiner, stor torktumlare, mangel, arbetsytor och rullkorgar. Rummet är kaklat och har lättskött klinkergolv.

 

Övrigt

Fastigheten har 54 lägenheter varav 4 är hyresrätter och hyr ut 14 lokaler, varav 5 i gatuplanet. Föreningen äger marken.   I huset finns bokningsbar takterrass i söderläge med grillmöjlighet. Cykelrum och tvättstuga. Grovsoprum med källsortering. Brf Veken1 har en ambitiös plan för underhåll. Bland annat är stammar och elstigare utbytta. Kabel-tv via Canal digital. Kan uppgraderas. Bredband via Ownit 250 mbit/s. Kan uppgraderas. Obligatorisk tilläggsavgift för bostadsrättsförsäkring, TV/tele- och internetanslutning.

 

 

Omgivning

Din trakt har två ansikten. Dels den lugna och gröna med Vita Bergen, Stig Claesons park och Tengdahlsparken. Dels det trendiga Sofo med massvis av populära krogar, caféer och restauranger. Samt förstås ett stort urval av service, shopping och vård, bland annat Ersta sjukhus och Södersjukhuset. I Vita bergen finns friluftsteater, Sofia kyrka, Groens malmgård och Barnängens koloniträdgård med hus ritade av Stadshus-arkitekten Ragnar Östberg. En fullständig Södermeny, med andra ord.

Kommunikationer

Det lugna läget till trots – kommunikationerna är utmärkta. 2:ans busshållplats finns utanför porten och tar dig ända till Norrmalm. Vill du till Södra Station går du några minuter till 66:ans hållplats längre bort på Erstagatan. På Renstiernas gata hittar du 3:ans bussar. På Folkungagatan finns fler busslinjer och dessutom t-banestation Medborgarplatsen. Din alldeles egen t-banestation – Sofia – öppnar om några år i Stigbergsparken.


DIN KONTAKT

Bo Lingserius

 • Real Estate Agent
 • 08-23 70 00
 • 070-723 10 40
 • E-post

Intresseanmälan

Ange dina uppgifter för att skicka en intresseanmälan. Vi kontaktar dig inom kort.