Ljus Maria-trea vid Söders ekvator

4 495 000 kr Högstbjudande

Ekehjelmstorget 2., Södermalm, Stockholm

VISNINGAR

AKTUELLT BUD

4 510 000 kr

Bud Tidpunkt Budgivare
4 510 000 kr 12 Feb 15:39 Budgivare 2
4 505 000 kr 11 Feb 13:43 Budgivare 1
4 500 000 kr 10 Feb 20:46 Budgivare 2

 • Storlek3 rum och kök
 • Sovrum2
 • Badrum1
 • Boarea59 m²
 • ÄgandeformBostadsrätt, Bostadsrätt
 • Våning0
 • Byggnadsår1983

Beskrivning

Den här välplanerade lägenheten, mitt på Söder vid Swedenborgsgatans promenadstråk, kan vara den ljusaste du sett. Färgskalan går i övervägande vita nyanser. Denna ombyggda tvåa har två sovrum, plus kök och vardagsrum i öppen lösning samt badrum och fransk balkong. Utanför fönstret har du en grön kastanjeallé och på den grönskande bakgården trädgårdsmöbler, cykelställ och dagis. Allt du behöver finns inom gångavstånd – shopping, nöjen, krogar, kaféer, vård och fritidssysselsättningar. Pendeltåg, T-bana och bussar inte att förglömma. Om du inte väljer ett cykel-liv, förstås. Brf Ekehjelmstorget är välskött och solid och erbjuder egen festlokal samt tre tvättstugor. Och även om det är svårt att bevisa – här sägs luften vara den renaste på Söder.


Fakta

Bostadsrätt

AdressEkehjelmstorget 2.
OmrådeSödermalm
KommunStockholm
FörsamlingMaria Magdalena
ÄgandeformBostadsrätt, Bostadsrätt
Boarea59 m²
Pris4 495 000 kr Högstbjudande
Avgift2 092 kr/mån inkl. Värme,vatten
Våning0
ByggnadstypFlerfamiljshus
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
VentilationMekanisk (endast frånluft)
Balkong
Andel i förening0.74439%
PantsättningJa
FörrådKällarförråd

Driftskostnad

El3 600 kr/år
Summa3 600 kr/år

Fastighet

Byggnadsår1983
HissJa
Fönster3-glas
VärmeFjärrvärme
VentilationMekanisk (endast frånluft)
TV- Internet
Energiprestanda kWh/m²/år

Förening

NamnEkehjelmstorget
Orgnr769604-2857
Äkta föreningJa
Lägenhetsnummer196 och 1002
Jur. pers. tillåtsNej
Hemsida
E-post

Hus & Gård

Välhållet rödtegelhus byggt 1984 med tegelgula dekorationer, plåtdetaljer i engelskt rött och mossgröna balkongräcken. Vita fönsterbågar med spröjsade överfönster. Innergården är lugn med träd, buskar, trädgårdsmöbler och cykelställ samt ett separat trähus för dagisverksamhet.

Hall

Från trapphuset kommer du in i den ljust välkomnande hallen med hatthylla och väggfasta klädkrokar samt flera speglar. Vitt tak, grå väggar, vita snickerier och dörrar. Svartvitt linoleum i schackmönster på golvet. Fyra stora, vita garderober samt dörrar till badrum och ett sovrum.

 

WC/badrum

 Här är det utrymmessmart, ljust och cityrent. Vitt tak och helkaklade väggar i vitt med ljust blå bård. Ljus våtrumsmatta. Vitt badkar med duschstång. Vitt handfat under industridesignat toalettskåp. Wc-stol i vitt med en marinblå sits som färgklick. Tvättmaskin och skåp för handdukar.

Sovrum 1

Det mest avskilda och lugna sovrummet har ingång från hallen. Vitt tak samt vita väggar, snickerier och radiator. Golv med geometriskt vågmönster i två grå nyanser. I fonden spanjolettdörr till fransk balkong mot allén på Swedenborgsgatan. Plats för dubbelsäng, sängmöbler och förvaring, alternativt enkelsäng, förvaringsmöbler och hyllvägg.

Kök/Vardagsrum

Den sociala – och geografiska – mittpunkten är utan tvivel det kombinerade vardagsrummet och köket. Det ljusa temat fortsätter med samtliga  ytor i vitt, även golvet i ljuslaserat trä. Köket, närmast hallen, smälter diskret in i inredningen med sina raka reflekterande luckor utan handtag. Välutrustat med hällspis/ugn, mikro, kyl/frys, diskbänk med hög utkastare samt spisfläkt. Gott om förvaring i skåp, överskåp och hurtsar. Ljust marmorerad arbetsyta med vitt stänkskydd ovan.

Rummet får sitt ljus från generösa fönster i två väderstreck. I vardagsrummet finns plats för soffgrupp med bord samt mediecenter och i anslutning till köket kan du ha ett matbord för fyra stolar.

Sovrum 2

Via en glasad dörr från vardagsrummet når du det andra sovrummet, ungefär lika stort som det första. Även här går inredningen i vitt med ljust laserade golv och även här kommer ljuset från två väderstreck. Inredningsmöjligheterna är många, Dubbelsäng, förvaring plus myshörn framför burspråksfönstren. Eller garderobsvägg, enkelsäng, hyllor och en ljus arbetsplats med utsikt över Swedenborgsgatan och Södra Station.

Omgivningar och kommunikationer

Äta hemma eller ute? Du bor i Mariaområdet vid Söders ekvator och nära polerna Medborgarplatsen och Mariatorget. En bred meny av restauranger och mysiga småställen ger dig stora valmöjligheter. Det samma gäller shopping, service, vård, sport och kultur. Du har ett Hemköp några meter från köksfönstret. Fatbursparken, Bergsgruvans park och Ånghästparken har du nästgårds. En lite längre promenad tar dig till Tantolunden. Skolor och gymnasier – friskolor eller kommunala – finns i närheten. Dagis på gården. Mycket goda kommunikationer med nära liggande Södra stations pendelstation. T-banor vid Medborgarplatsen och Mariatorget på promenadavstånd.


DIN KONTAKT

Bo Lingserius

 • Real Estate Agent
 • 08-23 70 00
 • 070-723 10 40
 • E-post

Intresseanmälan

Ange dina uppgifter för att skicka en intresseanmälan. Vi kontaktar dig inom kort.