Läcker lya vid Söders pulsåder

3 695 000 kr /Hbj

Götgatan 96, 6tr, , stockholm

VISNINGAR

AKTUELLT BUD

3 840 000 kr

Bud Tidpunkt Budgivare
3 840 000 kr 25 Jun 15:55 Budgivare 2
3 800 000 kr 24 Jun 11:29 Budgivare 3
3 760 000 kr 18 Jun 19:33 Budgivare 2

 • Storlek2 rum och kök
 • Sovrum1
 • Badrum1
 • Boarea48 m²
 • ÄgandeformBostadsrätt, Bostadsrätt
 • Våning6
 • Byggnadsår1935/2005

Beskrivning

Bo högt på Götgatan 96, 48 kvm, 2 rok, 6 trappor med hiss. Högst upp. Badrum med badkar, balkong och stor garderob. Grön innergård med grillplats. BRF Halvmilen 2 låg avgift, välskött förening. Bredband via Banhoff & vindsförråd ingår.


Fakta

Info

Vem säger nej till en läcker lya vid Götgatan, med balkong och utsikt över tak och grönska? Du får 48 kvadratmeter mitt i Söderpulsen, fördelade på 2 rum och kök. Ljust och luftigt, med vackra spegeldörrar och bevarade detaljer från byggåret. Varsamt och stilfullt renoverad. Smart skjutdörr till sovrummet ger dig ett val mellan avskildhet och öppenhet. Vare sig du cyklar, går, kör bil eller åker kommunalt är du i centrum. Pubar, fik, restauranger, shopping. Service, shopping, fritidsmöjligheter. Du bor i ett välskött hus med låg avgift och höga ambitioner. Vare sig du jobbar eller studerar får du frihet och trygghet. Fika på balkongen eller grilla på gården? Valet är ditt.

Hall

Den ljusa hallen ger dig allt du behöver: Klädhängare, hatthylla och skohylla. Vitt i tak, på väggar och snickerier. Samtliga dörrar vackert speglade. På golvet lättskötta sandstensfärgade klinkers.

WC/Badrum

Litet men läckert, utrymmessmart och cityrent. Vitt tak, helkaklat i vitt på väggarna och tegelfärgad klinker på golvet. Vitt fristående retrobadkar med lejontassar. Bredstrilande dusch och duschdraperi. Handfat med kommod och med ett generöst spegelskåp ovanför. Vit WC-stol. Hängare, krokar och kranar i rostfritt.

Kök

Hallen fortsätter i en miniserveringsgång med serveringsskåp på ena sidan och en fast garderob/städskåp på den andra. Trägolv och vitmålad inredning.
Även kök och matplats går helt i vitt och har ett vackert furugolv. Här finns kyl/frys, gasspis med ugn, spisfläkt, diskmaskin och en läcker vit ho i retrostil för diskning. Retrokran med hög utkastare och porslinshandtag. Arbetsytorna i ljus tidstypisk marmor. Väggen mellan arbetsyta och skåp är helkaklad i vitt. Vita skåp, lådor och överskåp på båda sidor rummet, alla med charmiga funkishandtag i rostfritt.

Matplats

Den ljusa matplatsen hänger ihop med köket och får generöst med ljus och fri utsikt via det stora fönstret. Vit inredning och furugolv. Fönster, radiator och fönsterbräda alla i original från byggåret. Här får du plats med ett litet matbord och stolar.

Vardagsrum

Det intilliggande vardagsrummet har fiskbensparkett i original och ett stort fönsterparti med balkongdörr. Ett magnifikt söderpanorama med hustak och parker breder ut sig utanför fönstret. All inredning målat i fräscht vitt sånär som en fondvägg i tidstypisk grå retrotapet. Fönsterbrädor, fönsterlås, radiatorer och luftningslister alla i original. Plats för soffgrupp med cafébord, medieanläggning, förvarings- och sittmöbler.

Balkong

Balkongen är pricken över i:et. Högt över Götgatan kan du sitta och fika, ta en drink eller äta vid din cafémöbel. Balkongräcket är heltäckt och ger både insynsskydd och en känsla av trygghet.

Sovrum

Här får du plats med en säng för två personer och ett nattygsbord samt vägghyllor, hängare och en mindre förvaringsmöbel.. Vitt i tak och på väggar med en fondtapet i grått. Fiskbensparkett på golvet. En smart skjutdörr med spröjsat glas gör att du kan stänga till om dig men ändå få in ljuset från fönstren i vardagsrummet.
Längs ena väggen dörrspeglade vita skjutdörrar som döljer ett rymligt garderobsutrymme. Längst in finns också ett extra garderobsrum.

Bostadsrätt

AdressGötgatan 96, 6tr
Område
KommunStockholm
FörsamlingKatarina
ÄgandeformBostadsrätt, Bostadsrätt
Boarea48 m²
Pris3 695 000 kr /Hbj
Avgift1 319 kr/mån inkl. värme, V/A, grundutbudet kabel-tv, bredband 100/100 Mbit/s.
Våning6
Byggnadsår kommentar1935 stambytt 2005
ByggnadstypFlerfamiljshus
Fönster2-glas
UppvärmningCentralvärme
VentilationSjälvdrag
Status energidekl.Utförd
Datum2019-02-18
Energiprestanda enligt deklaration kWh per kvm och år 121
Energiklass E
BalkongBalkong
Andel i förening1.85940%
PantsättningJa
FörrådVindsförråd
TillträdeEfter överenskommelse

Driftskostnad

El1 440 kr/år
Försäkring2 144 kr/år
Gas2 016 kr/år
Summa5 600 kr/år

Fastighet

Byggnadsår1935/2005
HissJa
Fönster2-glas
VärmeCentralvärme
VentilationSjälvdrag
TV- InternetBanhof & Com hem
Energiprestanda121 kWh/m²/år

Förening

NamnHalvmilen 2
Orgnr769607-0288
Äkta föreningJa
Lägenhetsnummer1029 och 1604
Jur. pers. tillåtsNej
Hemsidahttps://www.brfhalvmilen2.se/
E-post

Hus Fasad

Du flyttar in i svenskarnas favoritarkitektur – ett funkishus i sex våningar, med ljust gul fasad och pistagegröna balkonger. Hög grå stenfot och storslagen träport omgiven av butik och affärslokal. Lättskötta funkisfönster med vita foder. På gårdssidan en lummig innergård med uteplats och grillmöjligheter. Brf Halvmilen 2 har god ekonomi och låga avgifter.

Omgivningar

På gångavstånd har du allt du behöver. Service, krogar och restauranger, barnomsorg, shopping, kultur och nöjen. Systembolag i nästa kvarter. Räcker inte parkmiljön på innergården finns Helgalunden och Bjurholmsplan på stenkasts avstånd och ytterligare några stenkast därifrån Blecktornsparkerna och Tullgårdsparken. På andra sidan Ringvägen finns den långa strandpromenaden längs Årstaviken och ett pittoreskt koloniområde. I närheten har du också Hammarby idrottsplats, Eriksdalsbadet, Badmintonstadion och Ringens välsorterade köpcentrum. Och så har du förstås tillgång till de marina miljöerna vid Hammarbyhamnen och Hammarby sjö.

Föreningen

Huset stod klart 1935 och ritades av arkitekterna Martin Bocander och Albin Cronvall.
Brf Halvmilen 2 förvärvade fastigheten 2001 och består idag av 51 bostadslägenheter, varav 50 bostadsrätter och en hyresrätt, samt 10 butik- och kontorslokaler. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och äger marken.
I föreningen finns tvättstuga med tre tvättmaskiner varav två är bokningsbara. Dessutom finns en torktummlare och två torkskåp. För dig som cyklar finns även plats att parkera i något av föreningens två cykelrum.
På föreningens innergård finns utemöbler samt grill för härliga sommarkvällar. Vi har även odlingslådor om du har gröna fingrar.

Det gjordes stambyte 2005.

Föreningen är ansluten till ComHem, dessutom levereras bredbandsfiber via Bahnhof vilket ingår i månadsavgiften.

Föreningen är medlem i Bostadsrätterna

Kommunikationer

En minuts promenad tar dig till Skanstulls t-banestation på gröna linjen samt alla busslinjer som trafikerar Ringvägen och Götgatan. På tio minuter promenerar du till Södra Stations pendelstation. För bilägaren finns möjlighet att få plats i Åsögaraget strax intill. Om du cyklar du har du tillgång till cykelstråken i området.


DIN KONTAKT

Bo Lingserius

 • Real Estate Agent
 • 08-23 70 00
 • 070-723 10 40
 • E-post

Intresseanmälan

Ange dina uppgifter för att skicka en intresseanmälan. Vi kontaktar dig inom kort.