Gedigen 4-5 rums Jugendvåning vid Hornsgatan

9 800 000 kr

Hornsgatan 84, 4tr, Södermalm, Stockholm

VISNINGAR

AKTUELLT BUD

10 545 000 kr

Bud Tidpunkt Budgivare
10 545 000 kr 18 Oct 09:44 Budgivare 2
10 525 000 kr 18 Oct 09:39 Budgivare 1
10 500 000 kr 17 Oct 19:57 Budgivare 2

 • Storlek4 rum och kök
 • Sovrum3
 • Badrum1
 • Boarea116 m²
 • ÄgandeformBostadsrätt, Bostadsrätt
 • Våning4
 • Byggnadsår1907-9

Beskrivning

Bostadsrätt Hornsgatan 84 Södermalm, 4-5 rok om 116 kvm, med balkong mot innergård. Våning 4. Hög takhöjd 3 m, burspråk, två klädkammare, balkong och bevarade originaldetaljer. Välskött förening – Brf Ulfven 5 u.p.a – med mycket god ekonomi och därigenom låga avgifter. WC/badrum och gäst-WC, källarförråd ca 3 kvm, gemensam tvättstuga, bastu och barnvagnsrum. Hiss. Byggår 1909


Fakta

Hall

Vinkelbyggt rum i tre delar. Entré med hatthylla. Innanför entrén ytterligare hallutrymme med plats för sittmöbler, hallspegel och förvaring. Här finns även en klädkammare och vita speglade dubbeldörrar till vardagsrum och matsal. Vitt i tak, ljus linoleum på golvet, vita snickerier och blekt sandfärgad tapet med bård. Det tredje utrymmet vetter mot sovrum och kök och har Linneskåp och garderob samt skåp med vitrin och hyllor.

Gäst-WC

Med bekväm ingång från hallen ligger ett litet WC med vitt tak, vita väggar och grön mosaik. Handfat och WC. Hyllor.

 

Matsal

De mest storslagna rummen ligger mot Hornsgatan, med sol hela dagen. Den stora matsalen avslutas i ett välvt burspråk som släpper in ljuset genom tre stora fönster. Vitt i tak, elfenbetsvita väggar,  vita snickerier och djup fönsternisch furugolv. Här får du plats med matbord för minst ett dussin gäster, samt sittmöbler, hyllor, avställningsbord och rejält vitrinskåp. Öppnar du de dubbla speglade skjutdörrarna blir matsalen och vardagsrummet en enhet.

 

Vardagsrum

Gissningsvis är det här ni minglar med era gäster innan middagen och återsamlas efter en god middag. Det är stort och tre meter till det vita taket. Gott om ljus från två stora fönster med utsikt över Hornsgatans breda boulevard. Elfenbensvita väggar och fiskbensparkett på golvet samt två speglade dörrar mot hallen. Här finns plats för allt ett vardagsrum behöver och ändå blir det luft över.

Sovrum 1

Det stora sovrummet har utsikt mot den stora lugna gården. Fyra höga fönster med kvällssol. Fönsterlåsen i original. Vitt i tak, på väggar och snickerier samt en rymlig inbyggd klädkammare. Trägolv. Plats för stor dubbelsäng, säng- och sittmöbler och arbetsplats. Här finns det möjlighet att göra om det till två sovrum.

WC-Badrum

Rymligt, ljust och modernt med helkaklade medelhavsblå väggar och ljus klinkers på golvet. Spotbelysning. WC-stol och badkar. Infällt vitt handfat. Dusch, handdukstork och utkastare i rostfritt. Skåpkommod i vitt med stor spegel över samt glashylla, tvättmaskin och vita överskåp

 

 

Kök/matplats

Det välutrustade köket vetter mot den lugna gården och balkongen, där du med fördel kan äta frukost när vädret tillåter. Rymliga arbetsytor och god förvaring. Vitt tak, lindblomsgröna väggar och ljus linoleum på golvet. Den ljusa känslan förstärks av de många stilrena vita skåpen, hurtsarna och lådorna med diskreta handtag i rostfritt. På golvet finns plats för ett matbord för fyra till åtta personer. Köksutrustningen är av hög kvalitet. Frys och kyl, hällspis, ugn, mikro och en diskmaskin. Infälld diskho.

 

Sovrum 2

Det andra sovrummet också med ljus från gården. Vitt i tak och på väggar. I ena hörnet en garderob. Plats för dubbelsäng och sängmöbler. Såvida du inte vill använda rummet som barnrum/kontor.

Balkong

Den stora och västliggande balkongen nås från köket och har utsikt inte bara mot husets innergård utan hela kvarterets gröna gårdskomplex. Räcke av smidesjärn. Här är läge att äta frukost vid din cafémöbel eller njuta av en kopp kaffe i kvällssolen.

 

Förråd

Alla lägenheter har källarförråd.

 

Bostadsrätt

AdressHornsgatan 84, 4tr
OmrådeSödermalm
KommunStockholm
FörsamlingHögalid
ÄgandeformBostadsrätt, Bostadsrätt
Boarea116 m²
Pris9 800 000 kr
Avgift2 394 kr/mån inkl. Värme, Vatten
Våning4
ByggnadstypFlerfamiljshus
Fönster2-glas bullerglas
UppvärmningFjärrvärme
Status energidekl.Utförd
Datum
Energiprestanda enligt deklaration kWh per kvm och år 116
Energiklass C
BalkongBalkong
Andel i förening4.07396%
PantsättningJa
FörrådKällarförråd

Driftskostnad

El3 600 kr/år
Summa3 600 kr/år

Fastighet

Byggnadsår1907-9
HissJa
Fönster2-glas bullerglas
VärmeFjärrvärme
Ventilation
TV- InternetCom hem
Energiprestanda116 kWh/m²/år

Förening

NamnBF Ufven större 5 u.p.a
Orgnr702002-4506
Äkta föreningJa
Lägenhetsnummer7 och 1302
Jur. pers. tillåtsNej
Hemsida
E-postrbfast.brf@riksbyggen.se

Lite info

Husets läge är Hornsgatans boulevard med gingkoallé och japanska körsbärsträd. Du får bo i ett bestående byggnadsminne från jugendtiden – med sekelskifteskänsla och originaldetaljer. Du får höga tak, jugendfönster, djupa fönsternischer, burspråk, förnäma speglade dubbeldörrar, fiskbensparkett och samtidigt ett helt modernt och uppdaterat boende. Morgon- eller kvällssol, lugn eller stadspuls? Du väljer själv eftersom lägenheten är genomgående.

Med näraliggande buss eller tunnelbana tar du dig vart du vill men du har ett överflöd av butiker, service, barer, krogar, gym och caféer utanför porten. Du är ju trots allt på Söder. Letar du exempelvis skolor och förskolor behöver du inte leta länge. Här kan du bo och leva lugnt eller aktivt, alltefter smak. En bra investering med mycket låga avgifter.

 

Hus och fasad

Originalfönster med engelskt röda foder och småspröjs i överfönstret. Lugn och tyst innergård. Längs Hornsgatan har fastigheten flera lokaler, inte minst en pub med bar och mat. Pampig jugendport i trä mot gatan.

Övrigt föreningen/parkering

Föreningen har bastu/relaxlokal, pingis/biljardrum, hobbyrum/snickarbod, cykel- och barnvagnsrum samt renoverad tvättstuga med 2 Miele-tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Renoveringsplan finns – stammar och el är bytta, tak och fönster renoverade och balkonger installerade. Området har boendeparkering med kostnadsfrittt tillstånd men parkeringsavgifter.

Bostadsföreningen Ufven Större 5 bildades 1924 och det finns 33 lägenheter med bostadsrätt samt 5 lokaler. Dessa har adress Hornsgatan 84 och Brännkyrkagatan 73. Föreningen står för försäkringen av bostaden. (Bostadsrättsförsäkringen)

Gammal förening med mycket god ekonomi och ingen avgiftshöjning planerad.

1983/84 - stammar bytta, eldragning bytt, taket renoverat
2009 - tvättstugan renoverad.
2010 - ny fjärrvärmecentral samt radiatorsventiler
2014 - nytt tak
2016 - fönster målade och renoverade
2018 - balkonger mot gården

 

Omgivningar

Du är på Södermalm och har till ditt förfogande all tänkbar service och utbud av nöjen, shopping, butiker och restauranger. Dagis och skolor inte att förglömma. För att inte tala om parkerna, hantverkarna och gallerierna. Bara utanför knuten finns gröna Bysistäppan och Bysistorget Monteliusvägen med utsikt över Riddarfjärden och stadshuset, Ivar LoJohanssons park, Mariatorget, Hornsgatspuckeln, Mariahissen. Varken Skinnarviksparken, Tanto, Årstaviken eller Zinkensdamms IP inom räckhåll. På vägen kan du ta äta lunch på någon prisbelönt restaurang eller fika på ett av de många kaféerna samtidigt som du beundrar de japanska körsbärsblommorna och gingkoträden längs Hornsgatan. För övrigt har du flera apotek och hela tre stora matbutiker att välja mellan. Vegetariskt eller inte? Du väljer. Till detta kommer möjligheten att släntra nedför Torkel Knutssonsgatan och ströva längs Riddarfjärdens kajer. Kultur– du är närmaste granne med Bysis-huset från slutet av 1700-talet.

Kommunikationer

Bussar finns det gott om nära porten och även T-bana – stationerna Mariatorget och Zinkensdamm ligger fem minuter från dig. Du har nära även till tågen vid Stockholms södra och till båttrafiken.


DIN KONTAKT

Bo Lingserius

 • Real Estate Agent
 • 08-23 70 00
 • 070-723 10 40
 • E-post

Intresseanmälan

Ange dina uppgifter för att skicka en intresseanmälan. Vi kontaktar dig inom kort.