Fridfull citytrea nära Roslagstull!

6 295 000 kr /Högstbjudande

Birger Jarlsgatan 110A, Vasastan/Östermalm, Stockholm

VISNINGAR

AKTUELLT BUD

Budgivning ej påbörjad


 • Storlek3 rum och kök
 • Sovrum2
 • Badrum1
 • Boarea72 m²
 • ÄgandeformBostadsrätt, Bostadsrätt
 • Våning2
 • Byggnadsår1910

Beskrivning

Bostadsrätt, 3 rok Birger Jarlsgatan 110 A, 72 kvm, plan 2, över gården. Lugnt läge. Hög standard på WC och kök. Gasspis av restaurangkvalitet. Hiss. Brf Morkullan 8. Välskött fastighet med friköpt tomt. Avgift 2035/mån.Tvättstuga och gym i källaren.


Fakta

Hall

Bakom den gedigna ytterdörren hittar du hallen som binder samman hela lägenheten. Vitt i tak och på väggar samt ekparkett. Två vita inbyggda garderober med överskåp. Du ser de vackra spegeldörrarna med sina djupa speglade nischer. WC-dörren i fonden är slät.

 

Kök

Köket når du till vänster i hallen. Tänk dig ett citykök i Paris. (Pustelli kök)Så får du det. Vitt i tak och på väggar förutom en praktfull fondvägg i rött tegel. En vägg välver sig efter trapphusets form. Vita snickerier och schackrutigt klinkergolv. Bra förvaring i vita speglade skåp med rostfria handtag. Två överskåp med spröjsat glas och vackra profiler. Magnifikt bred gasspis i aluminium med fem lågor samt ugn och med trendig spisfläkt i aluminium. Även kyl/frys i samma utförande. Två rymliga vinkylar. Plats för barbord med stolar. Fönster mot bakgård.

 

Sovrum 1

Det lilla sovrummet vetter också mot grannfastigheten. Vitt i tak och på snickerier. Ljust blå väggar och lackade furugolv. Fönster med djup nisch. Lättskött radiator under. Plats för bred dubbelsäng, garderober, sängmöbler och ett par stolar.

 

WC/badrum

I hallen hittar du även WC/duschrum. WC-stol och handfat i vitt. Vitt tak och vita helkaklade väggar med dekorbård. Klinkers i mörk ockra på golvet. Dusch bakom vikbara glasdörrar. Ovan handfatet ett badrumsskåp med spegel. Utkastaren i tidstypisk stil. Handdukstork och andra detaljer i rostfritt. Vit tvättmaskin.

 

Vardagsrum

Vitt i tak och på snickerier. Ljust blå väggar och ekparkett. Dörren till hallen diagonalt i ena hörnet. På långsidan två glasade dubbeldörrar till det stora sovrummet/arbetsrummet. Högt fönster med djup nisch mot gården. Plats för soffgrupp med bord, skåp och medieenhet. Ett trevligt och socialt rum.

 

 

 

 

Sovrum/bibliotek/matrum

Här kan du ha matrum, arbetsplats eller sovrum. Vitt tak och vita profilerade snickerier. Sobert röda väggar och lackat furugolv.  Även här ett djupnischat fönster mot gården. Plats för antingen ett skrivbord, hyllor och kontorsmöbler eller ett matbord för sex personer. Vill du ha det som sovrum får du plats med en stor dubbelsäng, förvaringsmöbler, hyllor och sittmöbler.

 

Bostadsrätt

AdressBirger Jarlsgatan 110A
OmrådeVasastan/Östermalm
KommunStockholm
FörsamlingEngelbrekt
ÄgandeformBostadsrätt, Bostadsrätt
Boarea72 m²
Pris6 295 000 kr /Högstbjudande
Avgift2 035 kr/mån inkl. Värme, Vatten
Våning2
Byggnadsår kommentar1905 - 1914
ByggnadstypFlerfamiljshus
Fönster2-glas
UppvärmningBergvärme
Status energidekl.Utförd
Datum
Energiklass D
Balkong
Andel i förening3.59%
PantsättningJa
FörrådKällarförråd

Driftskostnad

Försäkring3 000 kr/år
Gas2 400 kr/år
Summa5 400 kr/år

Fastighet

Byggnadsår1910
HissJa
Fönster2-glas
VärmeBergvärme
Ventilation
TV- Internet
Energiprestanda kWh/m²/år

Förening

NamnMorkullan 8
Orgnr769600-6860
Äkta föreningJa
Lägenhetsnummer026 och 1201
Jur. pers. tillåtsNej
Hemsida
E-post

Vilken stadsdel kommer du bo i? Det finns många åsikter: Östermalm, Sibirien, Vasastan, utkanten av Norra Djurgården. Du får bestämma själv. Din trea ligger i ett lugnt gårdshus och är proffsigt renoverad med känsla för bevarande av originaldetaljer som spegeldörrar, djupa fönsternischer, glasade dubbeldörrar till vardagsrummet etc. Kök av hög standard med bred gasspis av restaurangsnitt samt två vinkylar. Även WC/dusch av hög kvalitet. Du får en lugn lägenhet nära till service, shopping och fritidsmöjligheter samt utomordentligt goda kommunikationer utanför knuten.

 

 

Hus och fasad

Hus och gårdshus från 1905-1914 byggda i sen jugendstil med stockholmsgul fasad, grå kalksockel och fönster i engelskt rött. Lugn och intim innergård. Trapphusen är stilfullt renoverade med tidstypiskt schackrutiga golv, imposanta glasade träportar och grå säkerhetsdörrar.

 

Omgivningar

En rad trendiga krogar och matställen finns i dina kvarter. Dessutom har du promenadavstånd till gröna Lill-Jansskogen och Fiskartorpet. Brunnsviken med Bellevue, Kräftriket och Hagaparken når du lika snabbt. Glöm inte intima Monica Zetterlunds park och historiska krogen Claes på Hörnet snett över gatan. Mer grönt finns i Vanadislunden med sitt utomhusbad och sin utsikt. Väl försörjt med butiker, service, skolor, omsorg och vård.

 

Kommunikationer

Mycket goda. T-bana Tekniska högskolan 500 meter från porten. Ytterligare 500 meter till Östra Station. Nära till ett antal busslinjer på Odengatan, Birger Jarlsgatan, Valhallavägen och Roslagsgatan. Knappt tio minuter till pendel och T-bana vid Odenplan. Med bil tar du dig enkelt till Roslagen och Lidingö och lika enkelt till E4 både norr- och söderut.

Övrig info föreningen

Värme och vatten ingår i avgiften om 2035/mån. 150 kr tillägg för kabel-teve. Kostnad för gas tillkommer. Huset har tvättstuga och läckert gym i källaren samt bordtennisrum och cykelparkering. Föreningen har för närvarande inga planer på avgiftshöjningar.

 

 

 


DIN KONTAKT

Bo Lingserius

 • Real Estate Agent
 • 08-23 70 00
 • 070-723 10 40
 • E-post

Intresseanmälan

Ange dina uppgifter för att skicka en intresseanmälan. Vi kontaktar dig inom kort.