Lyxigt boende intill Södertälje med härlig rymd! Uthyrningsbart gästhus!

4 595 000 kr

Lärkvägen 25, Enhörna, Södertälje

VISNINGAR

AKTUELLT BUD

4 850 000 kr

Bud Tidpunkt Budgivare
4 850 000 kr 16 Jun 15:35 Budgivare 1
4 800 000 kr 15 Jun 15:17 Budgivare 1
4 595 000 kr 7 Jun 15:26 Budgivare 1

  • Storlek6 rum och kök
  • Boarea130 m²
  • ÄgandeformFriköpt, Villa
  • Biarea62 m²
  • Tomtarea1607 m²

Beskrivning

Lyxigt boende intill Södertälje med härlig rymd! Uthyrningsbart gästhus!


Fakta

Entréplan/hall

 

Ingång i västerläge under farstutak. Innanför ytterdörren ser du att hallen är en tillbyggnad. Husets vältimrade fasad har här fått bli innervägg, med ett originalfönster. Mot ytterväggen två stora garderober i vitt. Taket också vitt och trägolvet grått. Här finns klädhängare och plats för skor.

 

Altan

I schweizisk anda utgör sadeltakets förlängda utsprång tak till en stor väderskyddad altan med morgonsol. Altanen löper längs hela fasaden och har plats för bord och stolar för en stor solbelyst utefrukost. Altanen bildar i sin tur tak till det nedre planets loggia och ingång.

Kök Allrum

Det ljusa köket och allrummet i öppen planlösning och full takhöjd är värd sitt eget kapitel. Här är husets nervcentrum med altanen som förlängt socialt utrymme. Köket har trärena paneler i tak och på väggar och vackert klinkergolv. Matplatsen har trägolv och kaklad dekorvägg mot öster. Snickerier i mahognybrunt. Köket är välutrustat med högkvalitativa vitvaror och skåp. Inbyggd hällspis, två ugnar i arbetshöjd, kyl/frys och diskbänk med hög utkastare, allt inbyggt i en skinande grafitgrå inredning med släta luckor och diskreta handtag i rostfritt. Breda stänkskyddande kakel mellan arbetsyta och överskåp. Gott om förvaring.

Allrummet vetter mot altanen och har plats för bord för minst fyra personer. Här finns också en av husets kaminer och den putsade murstocken samt två trappor – en upp till mezzaninrummet och en ner till nedre planet.

Mezzanin

En trätrappa leder upp till det lilla mezzaninrummet som kan användas antingen som sovrum eller som arbetsrum/förvaring. Taket är en förlängning av matrummets trärena furutak

Sovrum 1

Från allummet leder en frostglasad dörr till det stora sovrummet med plats för en stor dubbelsäng, bekväma sittmöbler och bord samt förvaringsmöbler. Vitt i taket och breda golvklinkers i grått. Rummet är en tillbyggnad varför en av väggarna visar upp den vackra timrade originalytan. Övriga väggar vita. Inbyggd garderob och ingång till privat badrum i fonden. Gott om ljus via flera stora och lågt placerade fönster mot öster och söder. Ställ ett par vilstolar där och du har en fantastisk utsikt över nejden.

 

WC/Dusch

Det luxuösa duschrummet med WC har svart bredkakel på väggarna och svarta stenplattor på golvet. Vitt i taket. Takdusch bakom glasvägg, vägghängd WC-stol, brett handfat med mörk kommod med god förvaring under generös och belyst väggspegel. Plats för stol eller litet bord. Dusch och utkastare av hög kvalitet i rostfritt. Dessutom direkt utgång till husets baksida.

Sovrum 2

Bakom köket ligger ytterligare ett rymligt sovrum med eget badrum. Vitt tak och väggar i steninspirerat mosaikmönster. Mörka trägolv. Gott om plats för dubbelsäng, sängmöbler och förvaring. Två stora fönster mot väster och dörr mot badrummet. Rummet går att dela av!

WC/Dusch

Ja, det finns faktiskt ett badkar här. Rummet har vitt tak och vita, helkaklade väggar med marmorerade dekorbårder. Mörka klinkers på golvet och ett frostat fönster som släpper in ljus. Förutom det vita badkaret med bredstrilande dusch finns WC-stol och ett litet handfat med spegel över. Krokar och hyllor i rostfritt för handdukar och badrumsartiklar.

 

Nedre plan Gillestuga

En mjukt rundad spiraltrappa med träbalustrad leder ned till en ljus gillestuga med vitt tak, trärena panelväggar och furugolv. I en vackert vitputsad spisstock med murade nischer finns en kamin i gjutjärn. Bra plats att värma sig under kyliga höstkvällar. Medieenheten kanske passar här. Två ljusa fönster mot öster. Plats för bord, soffa och sittmöbler.

 

Sovrum 3/kontor

Bredvid gillestugan ett rymligt sovrum med egen ingång och två ljusa fönster. Här kan förstås lika gärna vara arbetsrum. Väggar i steninspirerat mosaikmönster och vitt i tak. Mörkt klinkergolv. Plats för dubbelsäng och sängmöbler alternativt  skrivbord, hyllor och datorplats.

 

Förråd

Innanför sovrummet ett rymligt förråd.

 

Tvättstuga, bastu och WC/dusch

Bakom gillestugan finns våtrumsenheten med tvättstuga, bastu och WC/dusch. Ändamålsenlig tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare samt vattenho. Innanför ligger den lilla enlavsbastun. och ytterligare ett WC/duschrum. Svart och vitt bredkakel på väggarna, vitt i taket och svarta klinkers på golvet. I ena hörnet en vit WC-stol. Vägghängd dusch och vitt handfat under spegel. Via gillestugan kommer du direkt ut på tomten.

 

Lilla gäststugan

Bakom det stora huset ligger den lilla gäststugan med förråd. Här finns diskbänk, köksskåp och -lådor samt kyl. Väggarna delvis träpanel, delvis spånskiva. Plats för sängar. Den bakre delen av huset är redskapsbod. Med separat ingång.

Villa

AdressLärkvägen 25
OmrådeEnhörna
KommunSödertälje
FörsamlingSödertälje
ÄgandeformFriköpt, Villa
FastighetsbeteckningVATTUBRINKEN 2:21
Boarea130 m²
Biarea62 m²
Tomtarea1607 m²
Pris4 595 000 kr
Byggnadstyp1 1/2 plans villa med soutterängvåning
FasadTimrad
TakBetongpannor
StommeTimmer
BjälklagTrä
GrundläggnBetongplatta
MurstockMurad
Vatten och avloppKommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.
Fönster3-glas
EldstadBraskaminer
UppvärmningVärmepumpar
VentilationMekanisk (endast frånluft)
Status energidekl.Utförd
Datum
Energiprestanda enligt deklaration kWh per kvm och år 54
Energiklass C
Pantbrev antal: 4
Summa Pantbrev: 1940000Kr


Driftskostnad

Övrigt32 000 kr/år
Summa32 000 kr/år

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning SÖDERTÄLJE VATTUBRINKEN GA:1
GA1

Info

Hög kvalitet och en blandning av schweiziskt chalet och dalastuga. Det är vad Lärkvägen 25 i Vattubrinken ger dig. Det är svårt att tro att Södertälje bara ligger tio minuter från den här höglänta tillflykten i Sörmlandsskogen. Ett och ett halvt plan plus souterräng präglat av gedigna materialval, estetik, generösa ytor och god arkitektur. 6 rum och kök med stora skogsområden på ena sidan och Södertäljevikens vatten på den andra. Inredning som flörtar med retro och 60-tal. Exklusivt kök i öppen planlösning och full takhöjd. Hela tre WC/badrum/dusch. Här kan du vila upp dig, ta långa promenader, basta och umgås med familj och vänner. Gott om plats finns det – både för dig och dina gäster, som kanske huserar i de två gäststugorna

Hus

Timrad villa i 1 1/2 plan plus souterräng från 1991. Byggd på betongplatta med träbjälklag och timmerstomme. 3-glasfönster och betongpannor. Uppvärmning med värmepumpar samt kommunalt VA året runt. Allt i gott skick. Murad murstock. Fasad i liggande betsat timmer med trärena fönsterfoder. Stor väderskyddad altan.

Tomt

Sluttningstomt om 1607 kvm med goda parkeringsmöjligheter. Delvis skogskänsla med tall och björk samt lättskötta planteringspartier med tuja och andra vintergröna buskar. Plats att parkera flera bilar. Bakom huset finns också en uteplats och ett stort vedförråd under tak.

Omgivningar

På ena sidan har du ett stort skogsområde och på den andra Södertäljevikens vattenlandskap. Upplagt för ett aktivt fritidsliv. På andra sidan viken ligger Salems golfklubb. I det vackra och kuperade kulturlandskapet ligger flera historiskt intressanta gårdar som Horns säteri, Lövsta gård och Ekensbergs säteri.

Kommunikationer

Med bil tar det 12 minuter till Södertälje centrum och till E4/E20. Bussar till Södertälje går dagligen. Busstationen ligger drygt en kilometer bort. Fjärrtågstation vid Södertälje Syd och pendeltåg från Södertälje centrum. På somrarna går båtar till Stockholm och Mariefred.


DIN KONTAKT

Bo Lingserius

  • Real Estate Agent
  • 08-23 70 00
  • 070-723 10 40
  • E-post

Intresseanmälan

Ange dina uppgifter för att skicka en intresseanmälan. Vi kontaktar dig inom kort.