Timrad Gnestastuga i läcker nutidselegans och åretruntstandard

2 995 000 kr /Hbj

Vreten Gruvbacken 1, , Gnesta

VISNINGAR

AKTUELLT BUD

2 900 000 kr

Bud Tidpunkt Budgivare
2 900 000 kr 4 Aug 14:02 Budgivare 2
2 850 000 kr 15 Jul 16:50 Budgivare 1

  • Storlek3 rum och kök
  • Boarea86 m²
  • ÄgandeformFriköpt, Fritidshus
  • Biarea55 m²
  • Tomtarea2096 m²

Beskrivning

Det här sommarhuset/villan har två ansikten: Knuttimrad stuga på utsidan och hypermodern stilikon med exklusiva material på insidan. Skyddad av gran och tall och i högt läge har du din sommaridyll, bara en kilometer från Gnesta, intill sjön Sillen. Totalt lugn och avskildhet i välutrustat och lyxigt inrett hus med kök, vardagsrum och loft samt fullt utrustad gäststuga som behöver färdigställas intill huvudhuset. Därtill en friggebod för förvaring, pumpanläggning och verkstad. Generös solaltan och uteplats på öppen men skogig naturtomt. Lugnet till trots – både Gnesta, Södertälje och Nyköping ligger nära och vill du resa till Stockholm kan du välja mellan tåg, buss, pendeltåg eller bil.


Fakta

Förstubro/hall

Bakom vita halvglasade dörrar öppnar sig en ljus hall med stående vit panel, vitt paneltak och ljust furugolv. Det ljusa intrycket förstärks av två rymliga garderober bakom speglar.  Plats för förvaringsmöbler, klädhängare och skohylla.

Kök

Hallen leder in i det inbjudande och lyxiga köket som får ytterligare ljus från altandörr mot söder. Härlig rymd med full takhöjd. De magnifika svarta bjälkarna i taket kontrasterar vackert mot de vita väggarna och det vita bevarade gaveltimret. Breda marmorerade klinkers på golvet. Längs norr- och söderväggen rymliga hurtsar, lådor och skåp med vita speglade dörrar och gedigna handtag i rostfritt. Ebonitsvarta arbetsytor. I norr hällspis, infälld diskbänk med extra hög utkastare integrerad tvättmaskin. Stilsäker svart spiskåpa/fläkt och stänksyddande kakel i estetiska färgkombinationer ovan arbetsytan. Vid söderväggen infälld ugn och mikro i arbetshöjd  och överskåp med spröjsade glasrutor.  I köket finns också plats för litet matbord för fyra stolar.

Sovrum

Innanför köket och med egen utgång mot solaltanen finns ett litet ljust sovrum med vitt tak, rosentapeter, grå bröstpanel, vita snickerier och furugolv.  Plats för dubbelsäng, förvarings- och sittmöbler. Ett spröjsat österfönster släpper in morgonsolen. Härifrån når du även badrummet.

WC/badrum

Intill sovrummet ett fräscht WC/badrum värdigt en nybyggd stadslägenhet. Svartvit färgskala. Vitt paneltak och vita helkaklade väggar samt schackmönstrade klinkers på golvet.  WC-stol och badkar i svart och vitt. Vitt handfat med spegel ovan och rymlig vit kommod under.  Ett vitt hörnskåp med speglad dörr ger extra förvaring. Krokar, hängare, utkastare och duschutrustning i rostfritt. God takbelysning.

Vardagsrum

Vardagsrummet ligger en nivå lägre än köket och nås via en öppen trätrappa. Taket vitt, liksom de målade timmerväggarna, snickerierna och breda golvklinkers.  Ljuset flödar in från spröjsade fönster i tre väderstreck. Plats för soffgrupp med bord, förvaringsmöbler och medieanläggning. Ett ombonat och tryggt rum för samtal, läsning och mys framför brasan. Braskaminen med vedförråd är vitputsad och skorstensstocken är synlig från golv till tak.

Mezzanin/sovloft

Den öppna trappan från köksnivån leder till mezzaninen med husets andra sovrum med sluttande vitt tak och synlig originalbjälke. En lugn vrå med vit gavelvägg, stort spröjsat fönster samt ljust golv. Låga fönster även längs långväggarna. Plats för dubbelsäng, förvaring och en liten arbetsplats. De vita spjälorna i trappräcket skapar rumskänsla men ger också ljus och kontakt med resten av huset.

 

Fritidshus

AdressVreten Gruvbacken 1
Område
KommunGnesta
FörsamlingFrustuna
ÄgandeformFriköpt, Fritidshus
FastighetsbeteckningSIGTUNA 1:63
Boarea86 m²
Biarea55 m²
Tomtarea2096 m²
Pris2 995 000 kr /Hbj
ByggnadstypEnplanshus
FasadTimrad
TakBetongpannor
StommeTimmer
BjälklagTrä
GrundläggnTorpargrund
Vatten och avloppEnskilt vatten året om. Enskilt avlopp.
Fönster2-glas
EldstadBraskamin
UppvärmningDirekt el & luftvärmepump
TillträdeEfter överenskommelse
Pantbrev antal: 7
Summa Pantbrev: 1955000Kr


Driftskostnad

Värme18 000 kr/år
El4 000 kr/år
Renhållning3 000 kr/år
Försäkring2 500 kr/år
Summa27 500 kr/år

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning Gnesta SIGTUNA GA:2
fnr_040019151

Byggnadsbeskrivning

Småhusenhet, bebyggd (220)
Byggnad, värde: 526 000 kr
Mark, värde: 372 000 kr
Summavärde: 898 000 kr

Taxeringsår: 2015
Byggår: 1974
Värdeår: 1974

Huset

1800-tals stuga från Björnlunda Småland i falurött knuttimmer med knutar under svart foder.  Svarta vindskivor, dörr- och fönsterfoder. Moderna tvåglasfönster med spröjs. Breda takutsprång. Grå betongtegel på taket och tegelröd skorsten med huva. Ingång med välkomnande trappa och på baksidan uteplats och solaltan. Huset står på plintar och har en murad stenfot mot framsidan. Gäststugan är från 1700 talet ditflyttat från Gästrikland och ligger i vinkel med huvudhuset och har samma exteriör. Huskropparna binds samman med ett falurött plank med dörr. Borrad brunn ca 100 m. pumphus byggt 1974. 

Tomten

Lättskött, ostörd och skogig tomt med björk, tall, gran. Buskar och odlingslådor samt stenlagda partier. På den breda grusade planen bredvid huset finns gott om plats att parkera bilar.

 

Uteplats/altan

I söderläge en stor trädäckad uteplats och solaltan. Utanför kökets altandörr en ombonad uteplats med räcke. Den naturliga matplatsen sommartid. Plats för matbord och stolar. Vid sidan ligger den generösa solaltanen med utsikt mot skogen och med plats för solstolar, bord och grill.

Gäststuga

Faluröd gäststuga om ca 45 kvm  med egen uteplats. Stugan är med kök, duschrum, toalett som behöver färdigställas samt vardagsrum/sovrum. Köket har vitt trätak, ljusa golvklinkers, spröjsat fönster och tapeter med växtmotiv. Hyllor, skåp och hurtsar i vinrött, diskbänk och infälld hällspis. Duschrum med vitt trätak, helkaklade väggar och klinkergolv. I vardagsrummet furugolv och murad spis med braskamin. Goda förvaringsmöjligheter på hyllor och i fasta garderober.

Friggebod

Det finns dessutom friggebod om ca10 kvm

Övrigt fastigheten

• Enskilt vatten och infiltrationsanläggning för BDT-vatten. Uppvärmning: Ny luftvärmepump samt direktverkande el-radiatorer.

Omgivning

• Gnesta har shopping- och servicemöjligheter som räcker långt. Här finns apotek, veterinär och vårdcentral, flera livsmedelsbutiker och Systembolaget. En mängd småföretag sörjer för god tillgång till restauranger, frisersalonger, bensinstationer och butiker av skilda slag.

Kommunikationer

Du har en kilometer till Gnestas järnvägsstation för pendeltåg och regionaltåg. Pendeln tar 37 minuter till Stockholms Central. I Gnesta finns också busstationen. Länstrafiken kan ta dig till Nyköping, Flen, Strängnäs och Eskilstuna. Närmaste flygplats är Skavsta vid Nyköping. Åker du bil är det knappt sju mil till Stockholm via E4:an.


DIN KONTAKT

Bo Lingserius

  • Real Estate Agent
  • 08-23 70 00
  • 070-723 10 40
  • E-post

Intresseanmälan

Ange dina uppgifter för att skicka en intresseanmälan. Vi kontaktar dig inom kort.