Magnifik bungalow i subtropiska Gambia

1 700 000 kr

Kombo St. Mary Division, Gambia, Gambia

VISNINGAR

AKTUELLT BUD

Budgivning ej påbörjad


  • Storlek6 rum och kök
  • Boarea210 m²
  • ÄgandeformFriköpt, Villa
  • Biarea930 m²
  • Tomtarea

Beskrivning

Stenbyggd och muromgärdad bungalow i Kombo St. Mary med gästhus och tjänstebostad i välbärgat område nära huvudstaden Banjul. Med 10 minuters gångväg Atlanten och milsvida stränder.


Fakta

Hus och fasad

Vitputsat stenhus på betongplatta och träbjälklag. Hela framsidan prydd med välvda bågar. Höga och breda fönster runt hela huskroppen. Även gästhuset, tjänstebostaden, förrådslängan och muren runt fastigheten är vit. Det finns tre huskroppar: Bostadshus, gästhus med carports och förråds/tjänstebostadslänga med garage. Du har höga och stabila grindar in till din fastighet. Ljusa stenklinkers på golven inomhus.

Trädgård

Din afrikanska trädgård ligger centralt på tomten och du och dina gäster kan njuta av den från verandorna. Grönskan är subtropiskt lummig, exotisk och färgrik. Trädgården är indelad i tre kvarter med stenlagda gångar emellan. Du har också en liten fågeldamm.

 

 

 

Bostadshus

Vardagsrummet ligger innanför verandan och är precis som alla utrymmen magnifikt inrett i material av hög kvalitet och en blandning av västerländskt och afrikanskt. I anslutning ligger ett separat och rymligt matrum samt köket som har all kvalitet och allt utrymme du behöver, både vad gäller förvaring och matlagning. Ljust och försett med generösa fönster. Vid sidan av vardagsrummet ligger också ett stort men intimt bibliotek. Sovrumsdelen går genom en bekvämt inredd korridor med två ”mindre” sovrum om vardera 16 kvm med dubbelsängar och sedan det väldiga huvudsovrummet om 32 kvadrat och eget wc/badrum med stor jacuzzi. I korridoren ligger också tvättstuga och ett WC/duschrum med alla bekvämligheter.

Gästhus

Innanför verandan har du en genomgående korridor som leder till två rymliga sovrum med plats för dubbelsängar, ett WC/badrum och ett stort vardagsrum med tillhörande köksdel. Även gästhuset är ljust och har fönster i alla väderstreck. Dina gäster får det minst lika bekvämt som du. Söder om huset ligger carportplatserna.

Förråd/tjänstebostad

I ena hörnet av trädgården ligger längan med förråd, garage, generatorrum samt sovrum och WC/duschrum. När du inte själv är på plats kan du alltså ha någon som bor i fastigheten och ser efter den åt dig.

Villa

AdressKombo St. Mary Division
OmrådeGambia
ÄgandeformFriköpt, Villa
Boarea210 m²
Tomtarea930 m²
Pris1 700 000 kr
ByggnadstypEnplanshus med gästhus samt tjänstebostad
FasadSten
TakTegel
StommeSten
BjälklagTrä
GrundläggnBetongplatta
Vatten och avloppEnskilt vatten och avlopp
Fönster1-glas
VentilationAircondition

Driftskostnad

Summa0 kr/år

Gambia

Gambia i Västafrika är det minsta landet på kontinenten och ett uppskattat resmål. Engelska är huvudspråket Det är ett land med akacior, mahogny, papaya, palmer och baobabträd för att inte tala om apor, leoparder, hyenor och sällsynta fåglar. Strandlivet i närheten av huvudstaden Banjul är legendariskt. Du kan till och med välja mellan Atlantens vatten och det bräckta vattnet i den stora Gambiafloden. Du är på ett näs mitt emellan havet och floden. Stadskärnan i Banjul har 35.000 invånare medan hela storstadsområdet rymmer en halv miljon människor.

Magnifik bungalow i subtropiska Gambia intill Atlanten.

Du har nästan hela Gambia i din egen skyddade trädgård: Det exotiska, alltfrån ljudet av sällsynta fåglar till den västafrikanska grönskan och de prunkande blommorna. Du är bara en mil från huvudstaden men i en trygg och avskild miljö i ett praktfullt inrett hus. Köket är av högsta svenska standard och det enorma sovrummet med jacuzzin några steg ifrån ger mer än valuta för pengarna. Här kan du och alla dina gäster i det rymliga gästhuset få ert eget Afrika på era skyddade verandor. Vita valvbågar omger dig och bakom dig har du det svala huset med alla bekvämligheter och sina inre välvda dörröppningar i ljust trä. Kanske tar ni en tur längs de stenlagda gångarna och beundrar de exotiska växterna. Kanske gör ni en utflykt till Kian West National Park eller beger er till de breda stränderna i området. Hursomhelst är ljuset runt omkring dig. Det sparas inte på fönster i din nya bungalow.

 

 

 

Kommunikationer

Bil är det främsta samfärdsmedlet och vägarna runt Banjul är välhållna. Den internationella flygplatsen Yundom ligger ungefär en halvtimme från huvudstaden och från Banjul till ditt hus är det ungefär en mil. Flygtiden mellan Europa och Gambia är ungefär sex timmar-.

 

 

Klimat

 

Vill du inte bo året runt i Gambia kan du välja mellan en varm period och en svalare. Från juni till oktober är den varma regnperioden men framåt november skänker  vindarna från Sahara lite svalka.

 

 

Övrigt:

 

Enskilt vatten och avlopp. Luftkonditionering. Lugnt, skyddat och säkert område.

 


DIN KONTAKT

Bo Lingserius

  • Real Estate Agent
  • 08-23 70 00
  • 070-723 10 40
  • E-post

Intresseanmälan

Ange dina uppgifter för att skicka en intresseanmälan. Vi kontaktar dig inom kort.