Lugn Citytvåa med ytterligare rumspotential

6 750 000 kr /Högstbjudande

Observatoriegatan 21, Vasastan, Stockholm

VISNINGAR

AKTUELLT BUD

7 800 000 kr

Bud Tidpunkt Budgivare
7 800 000 kr 22 Jun 13:07 Budgivare 2
7 750 000 kr 22 Jun 12:50 Budgivare 3
7 700 000 kr 22 Jun 10:11 Budgivare 2

 • Storlek2 rum och kök
 • Sovrum1
 • Badrum1
 • Boarea83.3 m²
 • ÄgandeformBostadsrätt, Bostadsrätt
 • Våning3
 • Byggnadsår1883/1990

Beskrivning

Bostadsrätt 2/3 rok med balkong, Observatoriegatan 21. 3 tr med hiss, 82 kvm. Lugnt läge. Kakelugn och parkettgolv samt skickligt utförda träsniderier. Möjlighet till rumsavdelning för ytterligare ett sovrum, samtliga stammar bytta.


Fakta

Allmän info

Här har du en flexibel tvårummare som utan större ansträngning blir en välplanerad trea med två sovrum och till det ett extra övernattningsutrymme. Plus ett pampigt vardagsrum med träsnidade dörröverstycken. Ljust och lugnt läge på Observatoriegatan på höjden vid Vasaparken och Sabbatsbergsområdet. Vacker kakelugn. Söderbalkong mot en grön kvarterspark på öppen innergård. Höga tak och bra blandning av modernitet och bevarad originalkänsla. Helfräscht WC/duschrum och kök.

Nya citynerven Odenplan finns nedanför en backe och Hötorget på promenadavstånd nedanför en annan. Listan på nära restauranger, nöjen, service, kommunikationer och shoppingmöjligheter är alldeles för lång för att räkna upp.

Hall

I hallen ser du lägenhetens förutsättningar: Höga vitmålade tak, stavparkett på golvet och antikvita snickerier. Här finns gott om utrymme för hatt- och skohylla och klädhängare. Till höger om ingångens säkerhetsdörr har du en mönstrad fondtapet, till vänster ett rymligt förvaringsutrymme med hängare och hyllor. Här finns nyckeln till att göra tvåan till en trea. Utrymmet är en igensatt dörr. Öppnar du där kan du dela av vardagsrummet till två rum med egna ingångar.

Inre Hall

Den inre hallen är riktigt rymlig. Vitt i tak, ljust målade väggar, stavparkett och vita snickerier. Rummet kan du möblera med fåtölj, byrå, hyllor och kanske arbetsbord. Det finns också gott om plats för ett sängskåp. På så sätt får du en extra sängplats för gäster eller familjemedlemmar.

Vardagsrum

Bakom de delvis glasade antikvita pardörrarna i den inre hallen döljer sig det rymliga och pampiga vardagsrummet, som lätt kan delas upp i två rum utan att förlora sin charm. Vardagsrummets höjdpunkter är den vackra vitglaserade kakelugnen med dekorerat krön och två träsnidade dörröverstycken värdiga en herrgård från sekelskiftet. Stilenlig stuckatur längs taket och i mitten en vacker takrosett. Vitt tak, vita väggar, höga sockellister och gott om ljus från två dubbelfönster med djupa fönsternischer.

Sovrum

I fil med vardagsrummet och bakom pardörrar ligger det stora sovrummet som får sitt ljus från ett stort dubbelfönster. Vitt tak, vita väggar och snickerier samt stavparkett. Längs ena kortväggen tre rymliga garderober och en dörr mot kök och WC. I sovrummet får du plats med en stor dubbelsäng, sängbord, hyllor och andra förvaringsmöbler.

Duschrum/WC

Kanonfräscht. Välutrustat, snyggt och välplanerat på liten yta. Vitt i tak och på de helkaklade väggarna. På golvet en mörkt medelhavsblå mosaik, komplett med solglitter. Mosaiken fortsätter upp längs ena väggen i duschutrymmet, bakom en glasvägg. Mycket stort och generöst duschmunstycke. Tvättmaskinen har fått sin plats bredvid duschen. I övrigt vägghängd WC-stol i vitt, handfat och kommod i vitt, samt spegel ovanför. Inbyggd praktisk hylla av ek.

Kök

Köket bredvid vetter mot söderljuset, mot balkongen och gårdsparken. Vitt i tak, på väggar och snickerier. Originalfönstret ovanför köksdörren är kvar. På golvet klinkers i terrakotta. Snyggt, lättskött och oömt. Du får plats med ett frukostbord för fyra men är det varmt äter du säkert på balkongen. Köksinredning med hyllor, hurtsar och lådor i vitt med handtag i rostfritt ger goda förvaringsmöjligheter. Arbetsytor i ljust trä och vitkaklat stänkskydd mellan arbetsyta och skåp. Kyl/frys i aluminium, hällspis med ugn i rostfritt, spisfläkt och en generös diskbänk med två rymliga hoar. Diskmaskin i vitt.

Balkong

Via en glasad dubbeldörr når du balkongen. Här kan du äta frukost, lunch och middag. Eller dricka kaffe med dina gäster. Robust och modern balkongmiljö med trädäck och höga svarta smidesräcken. Plats för cafébord med stolar, för odlingslådor och för blomkrukor. Din utsikt mot söder är en av innerstans mest inbjudande och generösa innergårdar med stenlagda gångar, välskött grönska och lekmöjligheter. Gräsmattorna är faktiskt gröna året om. Tacka konstgräset.

Bostadsrätt

AdressObservatoriegatan 21
OmrådeVasastan
KommunStockholm
FörsamlingGustav Vasa
ÄgandeformBostadsrätt, Bostadsrätt
Boarea83.3 m²
Pris6 750 000 kr /Högstbjudande
Avgift2 785 kr/mån inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV basutbudet, bredband 100MB
Våning3
ByggnadstypFlerfamiljshus
Fönster3-glas
EldstadKakelugn
UppvärmningFjärrvärme
VentilationMekanisk (endast frånluft)
BalkongBalkong
Andel i förening0.00770000%
PantsättningJa
FörrådKällarförråd
Tillträdeefter överenskommelse

Driftskostnad

El3 000 kr/år
Försäkring2 400 kr/år
Summa5 400 kr/år

Fastighet

Byggnadsår1883/1990
HissJa
Fönster3-glas
VärmeFjärrvärme
VentilationMekanisk (endast frånluft)
TV- InternetOwn-It 100 MB ingår & föreningen är ansluten till ComHem. Alla lägenheter har utan kostnad tillgång till ett digitalt basutbud med åtta baskanaler. Den som vill ha tillgång till andra kanaler kontaktar ComHem.
Energiprestanda kWh/m²/år

Förening

NamnBrf Planeten 234
Orgnr716420-1027
Äkta föreningJa
Lägenhetsnummer24 och 1303
Jur. pers. tillåtsNej
Hemsidahttp://brfplaneten234.se/
E-poststyrelsen@brfplaneten234.se

Hus & fasad

Huset från 1883 har regelbundet moderniserats och blivit mer lättskött och i tiden. Fyravåningshus rappat i sandbrun terrasit med svarta plåtdetaljer. Gråputsad sockelvåning. Lättskötta fönster med olivgröna bågar. Renoverad trapphall med hiss och kalkstenstrappor samt mönsterlagda polykroma keramikplattor. Samtliga lägenheter försedda med bastanta säkerhetsdörrar som dekormålats för att passa in i miljön.

Omgivningar

Vill du ha nöjen, restauranger, krogar och shopping? Allt finns strax utanför porten. Behöver du vård, barnomsorg, skolor? Samma sak. Sabbatsbergsområdet och Odenplan är redan nu ett vitalt cityområde men med nya Citybanan lär möjligheterna bara öka. Och söker du lugn och grönska finns Observatorielunden och Vasaparken, med promenader, lekparker, caféer och fotbollsplan. Konst, kultur, teater och shopping har du också runt omkring dig, tex Bonniers konsthall och Sven-Harrys museum.

 

 

 

Kommunikationer

Dalagatans och Odenplans meny av busslinjer har du i närheten. Odenplan är ju på väg att bli Stockholms nya resenav med nya Citybanan och T-banan på gröna linjen. Du har också nära till flygbussarna. Har du bil kan du ansöka om boendeparkering eller ställa bilen i något av de näraliggande garagen. Och ska du åka tåg är det faktiskt inte mer än dryga tio minuters promenad till Centralstation.

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Internetanslutning: Via Own-it, 100 Mbit Övrigt som ingår i avgiften Bredband, Own-it (100 Mbit), värme, vatten, kabelTV. Övriga utrymmen Det finns också bastu, cykelförråd, barnvagnsförråd, samlingslokal, källarförråd (ca 5 kvm) och tvättstuga med torkrum


DIN KONTAKT

Bo Lingserius

 • Auktoriserad fastighetsmäklare
 • 08-23 70 00
 • 070-723 10 40
 • E-post

Intresseanmälan

Ange dina uppgifter för att skicka en intresseanmälan. Vi kontaktar dig inom kort.