Jugendvilla på sjötomt med dessutom stor byggrätt!

17 000 000 kr HBJ

Lindegårdsvägen 2, Skärvik/Lundhagen, Ekerö

VISNINGAR

AKTUELLT BUD

Budgivning ej påbörjad


  • Storlek4 rum och kök
  • Boarea133 m²
  • ÄgandeformFriköpt, Villa
  • Biarea60 m²
  • Tomtarea3672 m²

Beskrivning

Jugendvilla i två plan på Lindegårdsvägen 2 , Skärvik, Ekerö med egen badstrand mot Mälaren och lång segelbrygga. Tomt om 3672 kvm, Boarea 133 kvm. Välskött och vacker trädgård. Hög estetisk kvalitet, välutrustat kök och badrum. Pelarveranda, balkong, två WC, stort badrum med hörnbadkar samt tre fungerande kakelugnar. Tvättstuga och solarium. Stort dubbelgarage i två plan i separat byggnad med möjlighet att bygga lägenhet.


Fakta

Entréplan/Pelarveranda

Fyra vita kolonner, stentrappa, stenlagt golv och smidesräcken. Plats för bord och bekväma möbler med direkt Mälarutsikt.

Entrén är väderskyddad. Dubbeldörr i vitt med glas och spegeldetaljer.

Hall/entré

Utsökt inrett. Klassiskt och välkomnande. Väggarna i varm oxblodsfärg med elegant guldornamenterad taklist, Kassettak i trä. Svart bredklinker på golvet med golvvärme.  Pampig trätrappa mot övervåningen. Spegeldörrar, profilerade lister och foder i vitt. Klädhängare, hatthylla, skohylla och spegel. Dörrar mot samtliga rum i entréplanet.

Kök

Vackert och välutrustat kök med ljus från två väderstreck. Vitt tak, duvblå väggar, vita snickerier och rusticerade klinkers med marmorering och golvvärme. Kyl, frys, hällspis, mikro, infälld diskbänk och välhållen gjutjärnsspis. Magnifik spiskåpa i koppar. Gott om skåp, hurtsar och hyllor, allt i vitt. Tre vackra vita överskåp med spröjsade fönster. Arbetsytor i stavlimmat trä. Ytan mellan bänk och skåp kaklad i medelhavsblått med diskret guldbård. Plats för frukostbord och stolar. Ytterdörr som leder direkt till uteplats via miniveranda med koppartak.

Sovrum/arbetsrum

Vitt i tak, på väggar och snickerier samt stavparkett. Plats för säng, sittmöbler och hyllor eller en rejäl arbetsplats med skrivbord, hyllor och förvaring. Vacker vit kolonnkakelugn i ena hörnet.

WC

 Till sovrummet/arbetsrummet hör ett WC, helkaklat i vitt med dekorbård och med vitt tak. Handfat och WC-stol i vitt. Kommod i mörkt trä. Spegelskåp samt hylla i tre plan. Krokar i rostfritt. Spotbelysning.

Vardagsrum

Stort och välkomnande rum med ljus från två väderstreck och utsikt mot trädgård och Mälaren via en extra rumsalkov. Vitt tak, väggarna målade i aprikos. Fiskbensparkett. Plats för husets stora och pampiga möbler, en generös soffgrupp med bord, förvaringsmöbler och medieanläggning. Alkovutrymmet mot trädgårdsgrönskan har plats för en matsalsmöbel. Vid dörren står en vacker kolonnkakelugn från  Rörstrand 1860, med exklusivt dekorerad krona och fundament.

Övre planet

Via den gedigna trätrappan med vackert svarvade balustrad når vi övre planets hall. Med grangolv, vitt tak och oxblod på väggarna. Delvis sluttande tak. Här finns plats för bokhyllor och hallmöbler. Från hallen leder två glasade spanjolettdörrar ut mot paradbalkongen i söderläge.

Sovrum

 Sovrummet till vänster har vitt tak och vackert djupröda väggar. Grangolv och vita snickerier samt ett ljust fönster. Plats för dubbelsäng, nattygsbord, sitt- och förvaringsmöbler.

 

Badrum/WC

Ett storslaget och stilrent badrum, helkaklat i vitt och med svart stenklinker på golvet. Duschutrymme med svart mosaikgolv bakom frostad glasskiva. Vitt Jaccuzi en mysig alkov samt bred svart kommod med två vita handfat. Svart mosaikkakel mellan handfat och de breda spegelskåpen. Allt utfört i högsta kvalitet. I ena hörnet WC-stol i vitt. Handduksvärmare och krokar. Golvvärme.

 

Sovrum

Det stora sovrummet ligger i ett lugnt hörn mot öster och har vitt tak, vita väggar och snickerier samt ljust grangolv. Ljuset flödar in från fyra stora fönster. Plats för dubbelsäng, förvaringsmöbler och sittmöbler. Kolonnkakelugn i vitt vid dörren.

 

Balkong

Söderbalkongen på övre planet har en enastående utsikt över Mälaren. Omgivet av en vacker smidesbalustrad kan du sitta här och glassa varma sommardagar och se ut över fjärden. Plats för kafémöbler eller bekväm soffgrupp för utebruk. På golvet ljus trall.

Källare

Källaren når du via en trappa i hallen. Där finns välutrustad tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och goda utrymmen för torkning och förvaring av kläder här finns även en dusch. Dessutom finns separat WC med handfat och som extra krydda ett solarium.

 

Garage

Den stora garagebyggnaden i två 56 kvm per plan ligger i norr vid Lindegårdsvägen. Fyra stora garageportar döljer en dröm för den bilintresserade. Öppna utrymmen för verktyg och mekande, fordon och maskintillbehör. Till detta ett litet kök och en toalett på nedre plan. Hela garaget har vattenburen jordvärme

Vitt i tak, kakel blått o vitt på väggarna och bastant betonggolv. Båda våningarna kan lätt byggas om till lägenheter om så önskas det är även förberet för eldstäder .

Villa

AdressLindegårdsvägen 2
OmrådeSkärvik/Lundhagen
KommunEkerö
FörsamlingEkerö
ÄgandeformFriköpt, Villa
FastighetsbeteckningTRÄKVISTA 2:26
Tomtarea133 m²
Biarea60 m²
Tomtarea3672 m²
Pris17 000 000 kr HBJ
ByggnadstypTvåplanshus
FasadTrä
TakKoppar
StommeTrä
BjälklagTrä
GrundläggnTorpargrund
MurstockMurade
Vatten och avloppKommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fönster2-glas
EldstadKakelugnar och vedspis
UppvärmningVärmepump/direkt el & Jordvärme
Status energidekl.Ej utförd
Datum
Pantbrev antal: 8
Summa Pantbrev: 9910000Kr


Driftskostnad

Värme35 000 kr/år
El3 000 kr/år
Sotning1 500 kr/år
Samfällighet2 500 kr/år
Försäkring5 000 kr/år
Summa47 000 kr/år

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning Ekerö NÄRLUNDA GA:4
fnr_010346225

Samfälligheter

Samfällighet Ekerö TRÄKVISTA S:24
fnr_010291960

Byggnadsbeskrivning

Småhusenhet, bebyggd (220)
Byggnad, värde: 1 284 000 kr
Mark, värde: 6 600 000 kr
Summavärde: 7 884 000 kr

Taxeringsår: 2018
Byggår: 1909
Värdeår: 1929

Förnäm villa med hedersplats vid Mälaren

Tänk dig en idyllisk sommarscen ur en svensk 40-talsfilm. En kaffebricka bärs ut på den pelarförsedda altanen. Vita linnekläder, vattenglitter från Mälaren. En segelbåt lägger till vid bryggan. Solande gäster på badstranden. Scenen kunde ha tagits från just den här villan på Lindegårdsvägen. Mälarljus vart du än vänder dig och allt inbäddat i Ekerös vackra kulturlandskap. Du får en jugendvilla i två plan, med källare, strandhus, dubbelgarage, utegrill, lång segelbrygga, vacker trädgård med fruktträd 5 olika sorters äppelträd, magnolia, Blodlönn, Japansk björk, Rosenspirea, Lavendel,Lindar och mycket andra välskötta växter. Inomhus fungerande kakelugnar, trägolv, exklusiv entré och solig söderbalkong på andra våningen. Allt utfört i högsta kvalitet.

Du får en blandning av tidig 1900-talsförfining och 2000-talsboende. Modernt kök men också järnspis, luftvärmepump och elvärme men även kakelugnar, idyll och samtidigt levande boendemiljö.

 

 

Huset

Jugendvilla på stenfot i två plan med fasad i gulmålat trä. Entré under möblerbar pelarveranda. Vackert ärgat koppartak med välvningar. Fönsterfoder i vitt och plåtdetaljer i svart. Huset flankeras av stort dubbelgarage i separat byggnad.

 

Trädgård/Uteplats

Mot husets västra vägg finns en stensatt uteplats med plats för stort bord och trädgårdsmöbler. Närmast huset en bred grusplan, kantad av buskar och växter, bland annat en vacker magnolia. Trädgården vetter mot söder och domineras av en stor lättskött gräsmatta som har många tappställen med sjövatten och som sluttar ned mot stranden och vattnet, prydd av vackra björkar, tallar och klippta buskar. Vid sidan en stor fruktträdgård. Nära vattenbrynet en liten stugbod, perfekt för båttillbehör. Från stranden går en lång båtbrygga (med segelbåtsdjup ca 3,5m) ut i Mälaren. Förtöjningsmöjlighet för flera båtar.

Strand och brygga

Du får din egen generösa mälarsandstrand med strandhus av trä i samma kulör som huvudbyggnaden. Där finns också murad grill och plats för utemöbler. Vid stranden finns också en vinsch för uppdragning av en mindre båt.

Den långa bryggan 52 m och 3,5 m bred sticker ut som en tunga i Mälaren och är samtidigt en umgängesyta. Bryggan är belyst och har en trygg repbalustrad som försäkring mot oönskade fall, här finns också 4 tappställen för färskvatten. Längst ut finns en rejäl plattform ca 30 kvm för förtöjning men också flaggstång, platsbyggda soffor och bord för social samvaro.Bryggan är byggd 2002 av tryckimpregnerat virke och stolpar som slagits ned 14 meter djupet vid bryggan är mellan 3-3,5m

Övrigt

Kommunalt vatten och avlopp, elvärme och luftvärmepump i bostadshuset, jordvärme i garaget.  Det finns också ett samfällighetsägande i angränsande fastighet.

 

Omgivningar och service

Ekerös vackra kulturlandskap omger dig med mälargrönska och det finns gott om ströv- och motionsvägar, inte minst vid näraliggande Jungfrusundsåsens naturområde.

Från Skärviks populära villakvarter är det nära till Träkvista Torg med mataffär, butiker och restauranger. Ekerö Centrum har ett stort utbud av butiker, restauranger, Ica Supermarket, apotek, systembolag och bibliotek. Här finns också läkarmottagning och vårdcentral.

Har du barn i skolåldern finns Träkvista skola med förskola och fritids samt flera alternativa förskolor med bl a Waldorf- och Montessoripedagogik.

Fritidsmöjligheterna är generösa. Förutom den egna bryggan finns Jungfrusunds marina, gym och en omtyckt strandrestaurang. I grannskapet finns idrottsplats, fotbollsplaner, ishall, crossfitträning, motions/skidspår och den alpina anläggningen vid Ekebyhov. För golfaren finns Mälarö golfklubb vid Skytteholm och Troxhammar Golfklubb på Färingsö. Lägg till det flertal ridstall och tennishall.


DIN KONTAKT

Bo Lingserius

  • Real Estate Agent
  • 08-23 70 00
  • 070-723 10 40
  • E-post

Intresseanmälan

Ange dina uppgifter för att skicka en intresseanmälan. Vi kontaktar dig inom kort.