Högt läge med utsikt över Strandvägen, renoveringsbehov

9 950 000 kr /Högstbjudande

Kaptensgatan 11, Östermalm, Stockholm

VISNINGAR

AKTUELLT BUD

11 650 000 kr

Bud Tidpunkt Budgivare
11 650 000 kr 18 Jun 10:22 Budgivare 4
11 600 000 kr 17 Jun 19:14 Budgivare 5
11 450 000 kr 14 Jun 15:18 Budgivare 4

 • Storlek4 rum och kök
 • Sovrum2
 • Badrum1
 • Boarea115 m²
 • ÄgandeformBostadsrätt, Bostadsrätt
 • Våning1
 • Byggnadsår1883

Beskrivning

Takhöjd 3,5m , tre dekorerade kakelugnar i fullhöjd, vackra parkettgolv och gott om originaldetaljer från byggåret 1883.


Fakta

Hall

Bakom den gedigna ytterdörren hittar du hallen till en förnäm fyrarumsvåning från 1880-talet. Du är omgiven av antikvita spegeldörrar och ljus från de intilliggande rummen. Slipade furugolv, olivgrön väv på väggarna och vitt i taket. I blickfånget har du ett anslående dekorerat spröjsfönster över dörren mot öster. Takhöjden är närmare fyra meter. Här finns plats för både ytterkläder, hattar och skor samt förvarings- eller prydnadsmöbler, hallspegel och konst du vill visa upp. I hallkorridorens ända har du en rymlig inbyggd garderob.

Vardagsrum/paradrum

Nästa rum i ordningen i hallen är paradrummet som ligger i hörnet Kaptensgatan/Skeppargatan. Här kommer ljuset både från söder och öster och du kan se Nybrovikens vatten genom de stora, ljusa fönstren, som alla är välvda i romersk stil. Diskreta radiatorskydd döljer elementen under fönstren. Sobert plommonrött på väggarna och vackert stuckat tak. Fiskbensparkett. Du får ett generöst rum där du förmodligen placerar det stora matsalsbordet och kanske en soffgrupp. Här finns en av lägenhetens tre kakelugnar, vitglaserad från golv till tak och med en sobert dekorerad krona. Ugnen går att färdigställa för eldning. Vackra pardörrar.

Sovrum/salong

Bakom överfönstrets spaljeverk i hallens fond finns ett vackert och rymligt sovrum som lika gärna kan vara salong eller medierum. Här finns en vackert dekorerad kakelugn i smaragdgrönt, fullt fungerande, färdig att elda i. Väggarna målade i duvblått, furugolv och tidstypiska stuckaturdetaljer i taket. Två stora välvda fönster mot öster.

Sovrum/bibliotek

Bakom pardörrarna till höger har du ett av sovrummen, som lika gärna kan vara arbetsrum och bibliotek. Tidstypisk vit stuckatur med takrosett och väggar målade i ljus färg. Ett enastående vackert golv i stjärnparkett. Lättmöblerat och rymligt med låga radiatorer vid fönstret och höga antikvita golvsocklar.

Kök

I det ljusa och hemtrevliga köket kan du sitta och äta din frukost intill det ljusa köksfönstret med utsikt över gårdens grönska. Du får plats med ett litet bord och fyra stolar. Köket är fullt med tidstypiska originaldetaljer, inte minst ett dekorerat överfönster över dörren mot korridoren. Här finns rymliga inbyggda överskåp, hurtsar och skafferi, allt målat i antikvitt. Längs ena väggen en modernare köksenhet med diskbänk och spis samt kyl och frys. På golvet furudekorerad linoleum.

Sovrum

Innanför köket ligger det lugnaste sovrummet som du når via en liten gång flankerad av två praktiska garderober. Sovrummet innanför har en pelarkakelugn i vitt med en krona dekorerad med växtmönster. Ugnen kan färdigställas för eldning. Väggar målade i gult. Furugolv och vackra stuckaturdetaljer i taket. Stort välvt fönster i österläge.

WC/badrum

Till vänster i hallen leder en gång till husets mer privata delar. I gången finns god förvaring på hyllor och klädstänger. Här ligger också det intima badrummet med WC-stol, badkar, handfat med spegel och förvaringsskåp. Våtrumstapet med 70-talscharm och en färgskala som harmoniserar väl med den oskarianska tidens färgideal.

Bostadsrätt

AdressKaptensgatan 11
OmrådeÖstermalm
KommunStockholm
FörsamlingHedvig Eleonora
ÄgandeformBostadsrätt, Bostadsrätt
Boarea115 m²
Pris9 950 000 kr /Högstbjudande
Avgift4 584 kr/mån inkl.
Våning1
ByggnadstypFlerfamiljshus
Fönster3-glas
EldstadKakelugnar
UppvärmningFjärrvärme
VentilationSjälvdrag
Status energidekl.Utförd
Datum2010-03-15
Energiprestanda enligt deklaration kWh per kvm och år 124
Energiklass C
Balkong
Andel i förening12.72%
PantsättningJa
FörrådKällarförråd

Driftskostnad

El3 000 kr/år
Försäkring3 000 kr/år
Gas2 500 kr/år
Summa8 500 kr/år

Fastighet

Byggnadsår1883
HissNej
Fönster3-glas
VärmeFjärrvärme
VentilationSjälvdrag
TV- Internet
Energiprestanda124 kWh/m²/år

Förening

NamnKaptenen 1-12
Orgnr716419-1533
Äkta föreningJa
Lägenhetsnummer1 och 1101
Jur. pers. tillåtsNej
Hemsida
E-post

Hus och fasad

Huset från 1883 är byggd i dåtidens nystilsanda, en blandning av nyränessans och klassicism. Sockelvåning i grå stenimiterande puts. I övrigt gräddvit puts. Välvda romerska fönster och svarta plåtdetaljer. Magnifik palatslik trapphall som på 2000-talet renoverats av kunniga dekormålare som återskapat den konstnärliga originalkänslan. Vackert patinerade kalkstenstrappor med balustrader i gjutjärn. På baksidan en intim grön innergård.

Omgivningar

Med omedelbar närhet till Stockholms affärs- och kulturcentrum har du alla möjligheter att välja var du vill shoppa, äta, promenera, njuta av konst eller museiupplevelser. Östermalms saluhall, Dramaten och Hotell Diplomat når du på fem minuter. Strandvägens kajpromenad är det enda som ligger mellan dig och Djurgårdens frilufts- och nöjesutbud. Du har 200 meter till flera mataffärer, vårdcentral och gym och inte mycket längre till skolor, fritids och gymnasium.


DIN KONTAKT

Bo Lingserius

 • Real Estate Agent
 • +08237000
 • 070-723 10 40
 • E-post

Intresseanmälan

Ange dina uppgifter för att skicka en intresseanmälan. Vi kontaktar dig inom kort.