Friliggande knuttimrat fritidshus i trä om 55 kvm med naturtomt om 2281 kvm byggrätt om 160 kvm

1 695 000 kr Hbj

Flintvägen 9, Trosa, Trosa

VISNINGAR

AKTUELLT BUD

2 400 000 kr

Bud Tidpunkt Budgivare
2 400 000 kr 31 May 12:00 Budgivare 4
2 375 000 kr 31 May 11:52 Budgivare 5
2 350 000 kr 31 May 11:40 Budgivare 4

  • Storlek4 rum och kök
  • Boarea55 m²
  • ÄgandeformFriköpt, Fritidshus
  • Biarea38 m²
  • Tomtarea2281 m²

Beskrivning

Friliggande knuttimrat fritidshus i trä om 55 kvm (max byggrätt 160 kvm) med naturtomt om 2281 kvm i högt läge på Flintvägen 9, Trosa. Kommunalt vatten och avlopp. Möjlighet till tre sovrum. Ett WC/bad och ett WC. Öppen spis, flera altaner varav en inbyggd. Fiber finns vid tomtgränsen. Centralt placerat kök. Garage, förråd och lusthus. Nära till Östersjöns vatten, marinor och Trosa sommarstad.


Fakta

Hall

Den lilla hallen har lättskött linoleumgolv, ljusa väggar och furutak. Plats för klädhängare, skohylla och förrådshyllor. Där finns också en dörr mot storstugan innanför. Enkelt vitt dörrblad och vita snickerier.

Storstuga

Trävita furugolv och tak. Ljusa tapeter på två väggar. En vägg visar det trärena knuttimret. Två inbyggda garderober i vitt, med överskåp. Stor vitkalkad öppen spis (MÅSTE SOTAS INNAN DEN ANVÄNDS) med vedutrymme under. Ljus från fönster i två väderstreck och plats för bord, soffa, stolar, förrådsmöbler och medieanläggning. Ombonad kvällsplats, med andra ord

Matplats

Till vänster har den öppna matplatsen med plats för bord, stolar och en soffa mot fönstret. Sex personer kan du ha till middag. Furugolv och trärent furutak samt vita snickerier. Växtinspirerade ljusa tapeter.

Kök

Som sig bör ligger köket nära och centralt i huset. Praktiskt och kompakt med trärent tak och lättskött golv i röd ockra. Kyl och frys, spis med ugn och diskmaskin, allt i vitt. Du får ett nytrendigt 70-talskök med robusta stommar i vitt och apelsinfärgade luckor med klassiska handtag på skåp, lådor och överskåp. Diskbänk och en extra arbetsyta. Stänkskyddande yta ovan diskbänken.

Sovrum 1

Innanför matplatsen ligger ett skyddat sovrum med trärent golv och tak och vita snickerier. Fönster mot söder. En fast garderob sörjer för förvaringen. Du får plats med säng, sängbord, sittmöbel och förvaringsmöbler. Tapet med ljusa blombårder.

WC/Bad

Intill sovrummet ligger det ljusa badrummet med WC. WC-stol och badkar i vitt. Trärent tak och våtrumsmatta i rödockra. Söderfönster, elradiator och tvättmaskin.

Sovrum 2

På andra sidan badrummet har du nästa sovrum, även det med fast garderob och söderfönster. Plats för säng, sängbord, sittmöbel och förvaringsmöbler. Tapet med ljusa blommotiv.

Rum/sovrum

Ett något mindre rum har du vid sidan av. Där kan du få ytterligare ett sovrum. Fast garderob, i övrigt samma inredning som övriga sovrum.

WC 2

Har du tre sovrum behöver du ett WC till. Det finns strax bredvid köksdörren. Ljusa tapeter, vitt handfat och WC-stol samt elradiator. Ljust blå kakel ovan handfatet. Trärent tak och lättskött linoleumgolv. Ljusinsläpp genom högt placerat fönster.

Inbyggd veranda

Har du fler matgäster är den inbyggda verandan perfekt. Två stora dubbelfönster mot väster släpper in ljus och ger utsikt över Sörmlandsskogarna. Utsidan täcks med mörk fjällpanel. Vita spaljéer döljer plintkonstruktionen som bär verandan (här är ett bra förvaringsutrymme). Insidan är trären i tak och väggar och med synliga bjälkar. Målade trägolv. Plats för extra matbord, kafébord, stolar och fåtöljer. För lata dagar eller fest – här är ditt sociala sommarutymme. Såvida du inte väljer att sitta i lusthuset, förstås.

Veranda 2

Vid sidan har du ytterligare en veranda under tak, ett stenlagt utrymme med plats för kafémöbler och insynsskyddade fikastunder. En stadig stentrappa leder ner i trädgården.

Fritidshus

AdressFlintvägen 9
OmrådeTrosa
KommunTrosa
FörsamlingTrosa
ÄgandeformFriköpt, Fritidshus
FastighetsbeteckningLIVBOJEN 4
Boarea55 m²
Garage38 m²
Tomtarea2281 m²
Pris1 695 000 kr Hbj
ByggnadstypEnplanshus
FasadTimrad
TakTegel
StommeTimmer
BjälklagTrä
GrundläggnTorpargrund och plintar
MurstockMurad
Vatten och avloppKommunalt VA
Fönster2-glas
EldstadÖppen spis
UppvärmningDirekt el
VentilationSjälvdrag
Status energidekl.Ej utförd
Datum
Pantbrev antal: 9
Summa Pantbrev: 600000Kr


Driftskostnad

Värme4 000 kr/år
Vatten/Avlopp3 500 kr/år
Renhållning900 kr/år
Försäkring2 500 kr/år
Summa10 900 kr/år

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning Trosa TROSA GA:7
fnr_040174986

Byggnadsbeskrivning

Småhusenhet, bebyggd (220)
Byggnad, värde: 586 000 kr
Mark, värde: 699 000 kr
Summavärde: 1 285 000 kr

Taxeringsår: 2015
Byggår: 1968
Värdeår: 1968

Trosa

Du behöver bara säga Trosa och alla ser bilden framför sig: En pittoresk och idyllisk trästad längs Trosaån, med trivsamma butiker, restauranger, bad och båtliv. Ett ställe där du kan kombinera lugn och ro med nöje och sommarmingel. Och bilden är helt sann. Ditt hus ligger bland skärgårdstallar och björkdungar på en kulle bara någon kilometer från vykorts-Trosa, från gästhamn, spa, krogar, golfbanor och havsbad. Det är Inte för inte som Trosa lockar många kända svenskar som vill vara inbäddade i sörmlandsidyllen. Och inte för inte som du har ditt eget lusthus.

Du får en ostörd  tomt och ett välplanerat friliggande hus i ett fritidshusområde vid slutet av Flintvägen (vägförening). Trots närheten till andra hus kan du vara för dig själv. Och som sagt: Säg bara Trosa så vet du. Kajakpaddling, segling, nöjesliv. Eller bara lugn och ro med Sörmlandsskogen som närmaste granne.

hus

Robust och mörkbetsat hus i knuttimmer med gröna vindskivor och fönsterfoder i allmogestil. Gråputsad sockel. Lättskötta fönster, de flesta enlufts. Tegeltak. Byggår 1968. Två ingångar med verandor under tak. Stor inbyggd veranda. Eldrivna markiser över fönster och verandor.

Tomt:

Lättskött och skogig tomt med björk, tall, gran och rönn och med ostörd utsikt över Sörmlandsskogen. Spirea, rhododendron, clematis och andra buskar samt prydnadsväxter som sköter sig själva. Som extra prydnad en gammaldags gjutjärnspump, prydnadsbrunn och ett sexkantigt lusthus i rött och vitt med fönster runt om. Flaggstång, förstås. Allting insynsskyddat. En grusad gång leder från vägen upp till huset.

Garage/Förråd

Vid uppfarten till huset har du ett robust garage/förråd i mörkbetsat trä med gröna knutar. Bakom finns ett öppet förråd under tak. Ett bra ställe för kajaker eller surfingbrädor. Upplyst av fasadlampa och fristående lykta.

Allmänt:

I Trosa frodas handeln och företagsklimatet är ett av Sveriges bästa – ett arv från medeltiden. Den pittoreska miljön till trots: Här finns stormarknad och välsorterade butiker för alla behov. Gästhamn och marinor i närheten, liksom två golfbanor, restauranger, Trosa havsbad och andra badplatser. Nära till Sörmlandsleden och 100 mil av vackra vandringsleder. För att inte glömma hembygdsgården Garvargården, Stadshotellet med spa och närheten till segling och kajakpaddling.

Kommunikationer:

Trosa har goda kommunikationer och många tar bilen via E4 och Vagnhärad. Det finns pendlingsparkering både i Trosa och Vagnhärad. Med Trosabussen kan du åka direkt till Stockholm. Trosas sex andra busslinjer har dagligen 40 avgångar. Tåget i Vagnhärad kan ta dig till Södertälje, Stockholm, Nyköping och Norrköping.


DIN KONTAKT

Bo Lingserius

  • Real Estate Agent
  • 08-23 70 00
  • 070-723 10 40
  • E-post

Intresseanmälan

Ange dina uppgifter för att skicka en intresseanmälan. Vi kontaktar dig inom kort.