ANNO 1650! Fräsch attiksvåning i Ruuthska palatset.

7 200 000 kr /Hbj

Skeppsbron 4, 4tr, Gamla Stan, Stockholm

VISNINGAR

AKTUELLT BUD

Budgivning ej påbörjad


 • Storlek2 rum och kök
 • Sovrum1
 • Badrum1
 • Boarea69 m²
 • ÄgandeformBostadsrätt, Bostadsrätt
 • Våning4
 • Byggnadsår1650

Beskrivning

ANNO 1650 Fräsch attiksvåning i Ruuthska palatset – diskret utsikt vid Skeppsbron Bostadsrätt om 69 kvm i toppskick 2 rok i öppen planlösning. Sovrum i lugnt läge, originaldetaljer och utsikt mot tre väderstreck. 2 WC. Avgift 4.130 i månaden. Utan hiss. Attiksvåning med delvis sluttande väggar. Bo Lingserius Auktoriserad fastighetsmäklare 070-7231040


Fakta

Hall

Genom den säkerhetsklassade och dörrspeglade vita dörren kommer du in i den ljusa hallen, helt i vitt från tak och väggar till snickerier. På golvet breda svarta granitplattor. Plats för klädhängare, skor och en liten hallsoffa.

 

WC

Lägligt nog har du ett hall-WC nära till hands. Modernt inredd. Vit wc-stol. Även handfatet i vitt men med svart kommod med spegel över. Helkaklat i vitt bredkakel. Vitt tak och ljusa klinkers på golvet.

Sovrum

Mitt emot ytterdörren ligger sovrummet med ljusa fönster mot husets lugna baksida. Svartnade, mäktiga bjälkar från 1600-talet inramar den trygga sovplatsen som har plats för dubbelsäng, litet bord och stol, samt klädförvaring. I övrigt vita väggar, bred fönsterbräda och grå heltäckningsmatta av ull på golvet.

Badrum/Wc

Innanför sovrummet ett läckert badrum, helkaklat med ljus marmor. Vitt tak. Rummet är överraskande rymligt. Där finns wc-stol och badkar i vitt, bredstrilande dusch bakom glasvägg samt tvättmaskin och torktumlare. Tvättfat i vitt med bänk av Kolmårdenmarmor. Kommod i vitt med handtag i 20-talsstil. Stor spegel över handfatet.

Garderob

På väg från hallen till de sociala utrymmena stöter du på en vit speglad dörr som leder till garderoben. Här har du en mycket rymlig plats för förvaring. Ljus får du från ett österfönster som vetter mot lugna Telegrafgränd.

Kök

Vyn mot det öppna köket och vardagsrummet är en kärleksförklaring till den historiska miljön. Vitkalkade väggar med tegeldetaljer här och där. Synliga svarta träbjälkar i tak och väggar.  Vita tak och ett vackert och dramatiskt hårdträgolv, bredparketterat. Och så prång och vinklar som bara en 1600-talsarkitekt kan ha ritat. Det välutrustade köket har kyl och frys med ismaskin i rostfritt, två ugnar i bekväm arbetshöjd, hällspis med spisfläkt samt diskmaskin. Gott om förvaring i hyllor och skåp samt en köksö. Inredningen i vitt med spegeldörrar och stilrena handtag a la 1920-tal. Arbetsytor i ljus marmor. Ytan ovan vitkaklad.

Mitt emot köket finns plats för ett par fåtöljer som ger dig eller dina gäster en mysig plats framför den öppna spisen. som i dagsläget inte får användas.(säljaren har fått offert på kostnaden för iordningställande av spisen kostnad 30.000kr).

Vardagsrum

Skeppsbroljuset från österfönstret visar vägen genom ett avlångt vardagsrum. I anslutning till köket får du plats med ett matsalsbord för åtta personer. Det vackra trägolvet, takbjälkarna och de synliga tegeldetaljerna håller dig kvar i 1600-talet medan det moderna köket borgar för modern bekvämlighet. Framme vid fönstret finns den sista stationen – ett litet upphöjt mysrum med utsikt mot båtar och muséer vid Skeppsholmen. Det är kanske här du avslutar kvällen, antingen med kaffe eller med att lyssna till musik eller titta på film på din medieanläggning.

Bostadsrätt

AdressSkeppsbron 4, 4tr
OmrådeGamla Stan
KommunStockholm
FörsamlingStockholms domkyrkoförs.
ÄgandeformBostadsrätt, Bostadsrätt
Boarea69 m²
Pris7 200 000 kr /Hbj
Avgift4 190 kr/mån inkl.
Våning4
ByggnadstypFlerfamiljshus
Fönster2-glas och 3-glas
EldstadÖppen spis måste åtgärdas!
UppvärmningFjärrvärme
BalkongGemensam uteplats
Andel i förening4,63310%
PantsättningJa
FörrådKällarförråd

Driftskostnad

El2 900 kr/år
Försäkring1 800 kr/år
Summa4 700 kr/år

Fastighet

Byggnadsår1650
HissNej
Fönster2-glas och 3-glas
VärmeFjärrvärme
Ventilation
TV- Internet
Energiprestanda kWh/m²/år

Förening

NamnBrf Högvakten
Orgnr769611-0183
Äkta föreningJa
Lägenhetsnummer02430-0012 och
Jur. pers. tillåtsNej
Hemsida
E-post

1600.talet

Hörnhus av sten från mitten av 1600-talet. Fyra våningar. Putsad varmvit fasad med ljust grå bottenvåning och fönsterbågar i guldockra. Tak av glaserat svart tegel. Lanterninfönster på attiksplanet. Gott om byggnadsdetaljer från 1600-talet och från ombyggnationer på 1700- och 1800-talen. Trapphus och korridorer pietetsfullt bevarade från byggår och ombyggnad. Vitkalkade väggar med takvalv, stengolv, svart smide och sobra färgval. I källaren finns en fräsch tvättstuga samt källarförråd om ca 5kvm.

Kommunikationer

Flera busslinjer går längs Skeppsbron, nämligen linjerna 2, 53, 191 och 192. I väster, vid Munkbron, hittar du ytterligare bussar. Närmaste T-bana är ett val mellan Slussen och Gamla stan. Och så finns förstås möjligheten att promenera ner till kajen och hoppa på en Djurgårdsbåt.

Vid Sveriges förnämsta adress Skeppsbron ligger Ruuthska palatset och på fjärde våningen ligger denna magnifika attiksvåning, på samma gång diskret och förfinad. Ruvande på minnen från stormaktstid till nutid. Panoramisk utsikt över Skeppsholmen, Blasieholmen och Östermalm och fönster i tre väderstreck. Originalbjälkar i tak och väggar och pietetsfullt anlagd vit puts över sten och tegel. Splitternytt kök, bad och wc, samt öppen spis. Du får en avskild och lugn plats om 70 kvadratmeter på en av landets mest avundsvärda utsiktsplatser. Det finns gott om parkeringsplatser på Skeppsbron 150st  som kostar 1100:-/mån för boende i Gamla Stan. Dessutom har du möjlighet att boendeparkera på malmarna runt omkring!

Omgivning

Du bor på Skeppsbron på Stadsholmen, genom århundraden centrum för Sveriges handel, ekonomi, internationella relationer och kultur. Behövs egentligen sägas mer? Via din kajpromenad kan du snabbt spatsera till Operan, Moderna muséet, Nationalmuseum, Nobelmuséet, Kungliga slottet, Gamla stans hela nöjesutbud, restauranger och shoppingmöjligheter. Och räcker inte Stadsholmens utbud har du nära till cityhandeln både på Norr- och Södermalm. Miljön på Skeppsbron är stadd i en dynamisk utveckling mot färre bilar, mer attraktiva flanörstråk och flera avkopplande mötesplatser.


DIN KONTAKT

Bo Lingserius

 • Real Estate Agent
 • 08-23 70 00
 • 070-723 10 40
 • E-post

Intresseanmälan

Ange dina uppgifter för att skicka en intresseanmälan. Vi kontaktar dig inom kort.